logo

Bushcraftportal.cz

Kukuřičná kaše s parmezánem a pažitkou

31.08.2016 / Kategorie: Potrava, Přežití, dovednosti, Příroda, Rostliny / Napsal: / Komentáře: 1

IMG_9147

Znáte to, máte velké oči a uvaříte si o pár klasů kukuřice víc. Co s tím zbytkem? Zkuste si udělat kukuřičnou kaši. Je to relativně rychlé a dá se to udělat i v polních podmínkách. Jen je potřeba déle vařit do měkka a rozdrtit kusem klacku. Já však využil tento recept doma.

 

IMG_9145

Zbylo mi 5 a půl klasu, na které už nikdo neměl chuť.

IMG_9146

Stačilo jen vyloupat kukuřici z klasu a dát vařit.

IMG_9147

Zhruba po dvaceti minutách odstavit a slít vodu.

IMG_9148

IMG_9149

IMG_9150

Kdo nechce mít kaši úplně suchou tak nechá trochu vody anebo přidá mléko.

IMG_9153

Já to dělal nasucho, jen jsem přidal trochu másla a mixoval tyčovým mixérem, každý dle chuti.

IMG_9155

Ponechal jsem i kousky kukuřice, abych věděl co jím. Trochu soli a pepře a můžu pokračovat dál.

IMG_9151

IMG_9154

Na pánvi rozpustím trochu másla, kaši lehce prohřeju a poté přidám nastrouhaný parmezán.

IMG_9152

Až se dobře vmíchá, tak kaši zasypu nasekanou pažitku a dochutím solí a pepřem.

IMG_9156

Hodím na talíř, ozdobím sýrem a pažitkou a je hotovo.

IMG_9157

IMG_9158

Je to skvělá příloha, ale dá se to baštit i samotné.

IMG_9160

IMG_9159

IMG_9173

Pravda, slušně to člověka zaplácne. Takovému jídlu říkám pracovně KYD☺

Dobrou chuť přeje Kraken

1 komentář

  1. jazzground
    dne 31.8.2016 v 12.59

    Joooo… kukurice!!!
    Na vandry sebou vozim vzdycky polentu. Snadno se udela v horky vode, na to osmazenou cibulku, trochu parmazanu a treba jeste neco uzenyho. Jako vegetarian si koupim v DM uzeny tofu nebo veggie burtiky, ktery nemusej byt uchovany v chladnu. Vydrzi venku klidne tejden. Na oleji a s tou polentou…eeeh..mnam!!! Oooo ja se mam


Zanechat komentář