logo

Bushcraftportal.cz

Sušení cvrčci ve třech příchutích

20.02.2018 / Kategorie: Hmyz, Oheň, Potrava, Přežití, dovednosti, Příroda, Zvířata / Napsal: / Komentáře: 0

Dnešní článek bude o nových příchutích sušených cvrčků. O jedlém hmyzu jsem psal již dříve.

Pracovně jim říkáme “zvířata“. U nás na obchodě je najdete spolu se sušeným masem Jerky nebo Biltongem v oddělení jídla na cesty. Kdo se na obchodě zastaví, tak dostane sušený hmyz ochutnat. Podle reakcí lidí je jasné, že ochucení cvrčci jasně bodují.

Sušené cvrčky můžete najít v neochuceném stavu v balení od 25 g do 45 g nebo jako rozemletou mouku. Teď nově máme cvrčky v menším balení, ochucené jako dobrý snack.

Jedná se o příchutě peri peri chilli, sweet chilli s limetkou a smoky barbecue. Každá příchuť má něco do sebe.

Například peri peri má na začátku jemnou chuť, ale na konci je cítit ostrost. Prostě za chvilku vám hoří pusa. Není to nic drsného, ale né každý má ostré věci rád.

To taková sweet chilli a limetka má jemnější chuť od začátku až do konce.

A příchuť barbecue je taková univerzální.

Dával jsem ochutnávat i rodině při jedné slezině. Nejvíc chutnala sweet chilli a pak peri peri.

Základem jsou samozřejmě cvrčci, kteří obsahují velké procento proteinů a jedná se tak o zdravý snack.

Jako doplněk na cesty je to zajímavé. Pro někoho mňamka  a pro jiného boj s hlavou. Nic na tom není, po počáteční nedůvěře to dá každý.

 

Pokud máte rádi experimenty, tak vřele doporučuju ochutnat. Ale jak se říká, kachna je prostě kachna 🙂

Dobrou chuť přeje Kraken

Zanechat komentář