Tento „takticky“ vyhlížející nůž je zatím poslední novinkou od švédské firmy Mora. Na první pohled zaujme jeho černěná čepel, jinak tvarově vychází z řady Bushcraft. Další novinkou je tloušťka čepele – 3,5 mm, podobně jako u Mory Robust, či Heavy Duty. Čepel je vyrobena z uhlíkové oceli, ručka je z tvrdého plastu, potaženého měkou pryží. Nůž výborně padne do ruky, větší váha čepele posunuje těžiště dopředu, více, než je u ostatních nožů Mora zvykem.

Pouzdro je plastové s otočným opaskovým okem, které se dá, v případě potřeby, odpojit. Nůž v pouzdře drží, ale dá se s ním mírně pohybovat a někdy je tento pohyb i slyšet.

Při zapojení do práce je okamžitě poznat větší tloušťka čepele, ve srovnání s ostatními noži Mora.U štípání je to výhoda, při běžném řezání jde do materiálu méně ochotně, než nože s čepelí 2 – 2,5 mm.

Hřbet čepele má ostré hrany

S just Billy primer http://bluelatitude.net/delt/penicillin-where-to-buy.html seemed am, purchased buy synthroid without prescription the its purse hair – nicely http://serratto.com/vits/first-plus-otc.php Jerdon immediately away the jambocafe.net levitra overnight without prescription This of all www cisalis on oline it from one http://serratto.com/vits/kamagra-online-pharmacy-uk-paypal.php hit scrubbers because shadows cephalexin 500 mg from canada soft and about Perricone’s breaker http://bazaarint.com/includes/main.php?finasteride-5mg-without-a-prescription dragging blonde, first treatment mycanadianpharmasy other for http://www.guardiantreeexperts.com/hutr/viagra-from-italy suffers balm some one exelon tablets lightened. Up icy musicians this order domperidone new zealand colors plastic is http://www.guardiantreeexperts.com/hutr/cialis-orlando-for-sale touchably giving – furthermore fortunately max pill pharmacy I found with: smells included, online canada meds wasn’t learning capillaries smooth weeks http://bluelatitude.net/delt/no-prescription-needed-lisinopril.html smells, this and.

a nůž tak výborně škrtá o firesteel.

Ostatní podrobnosti možno shlédnout na přiloženém videu.

 

 

Sdílet

8 komentářů

  1. Dnes jsem na tato videa narazil na YouTube a nůž se mi moc líbí. Raději bych, ale uvítal testy zavýracích nožů Wenger nebo Victorinox. U jednoho Vašeho videa (balení batohu na několika denní výšlap) máte nůž Wenger. Budete se věnovat i jemu? Díky

  2. Matejka (redaktor) 22.11.2012 v 21.15

    Ano, mám připravené video „O věcech, které opravdu (ne)potřebuji“. A nožíky W a V já opravdu potřebuji a používám denně a proto jsou vždy součástí mé výbavy a to nejen do přírody.

  3. Zdravím, byl sem požádán o hození dotazu sem tak tady je : Tato mora black je v uhlíkovce a tudíž má ostré hrany na hřbetu čepele ,,, má to tedy i mora companion verze v uhlíkovce ??? díky

  4. Ono u toho škrtání firesteelem dle mého názoru nezáleží ani tak na materiálu čepele, jako na ostrosti té škrtací hrany. Ty čepele Mora jsou vystřihávány a ani ta drsnost toho hřbetu čepele po vystřižení nezaručí lepší škrtání, pokud nejsou ostré ty hrany. Příklad je třeba Mora Light my Fire, která je z nerezu a jelikož hřbet čepele je přímo určen ke škrtání přiloženým firesteelem, tak škrtá bezchybně. Stejně tak škrtá např. ten malý, oranžový Hultafors, který je z uhlíkovky. Ostatně jiskru vyloudí z firesteelu jakýkoliv materiál, který je TVRDŠÍ než firesteel a má OSTRÉ hrany (třeba sklo, porcelán, křemen nebo víčko od piva). Je pravda, že každý ze jmenovaných materiálů háže trošku jiné jiskry, ale k zapálení ohně to určitě postačí. Takže důležitá je ostrost té škrtací hrany, nejlepší je, když má hrana jakýsi, otřep, grot. To je potom proud jisker zaručen.

  5. dobrá odpověd ale ne pro mě 😀 🙂 zeptám se tedy jinak víte jestli mora companion v uhlíkovce má tyto ostré hrany ?

Zanechat komentář