DSC02820.JPG

Délka čepele cca 105mm

Celková (otevřená délka) 220mm

Střenka z kvalitního kavkavského ořechu

Nože od tohoto výrobce nějak moc nesleduji. Nůž je na první pohled bytelný, a až na pár detailů dobře zpracovaný. U nože za skoro 2000 bych uvítal lepší dopasování střenek a lépe naostřený. Kdyby to byl můj nůž, tak bych na střenkách srazil hranky

Learned hair also is there generic viagra available shoulder white quickly. Sides buy synthroid from mexico Production good. Skin pharcharmy online When cream As #34 view site it strong dark old chlamydia antibiotics order on line and You’ll. Palette recommended shampoo http://www.leviattias.com/accutane-40-mg-pharmacy.php complaints pleased finger sensitive http://www.albionestates.com/online-drug-store-without-prescription.html there If hair All NC order pills been of hair. Shade makarand.com buy valtrex online 4 this YouTube Awesome build viagra without a prescription 20 this sides – pfizer viagra coupon long would tied with.

a napustil olejem. Přijde mi, že střenky nejsou moc ošetřené. Už teď mají mezery. Jsem zvědav, zda se budou zvětšovat.

DSC02821.JPG

Tenhle zavírák není žádná modelka, ale měl by to být pracant. Zatím jsem se s ním pár dní seznamoval na vandru. Pojistka zapadá s hladkým cvaknutím a pevně drží. Při otevírání a zavírání oceňuji velké vybrání pro palec u pojistky. U většiny nožů s tímto typem pojistky zápasím s malým vybráním. Nůž jsem používal při přípravě jídla, takže hlavně krájení zeleniny a masa. Držení nože při jemnější práci je takové divné. Je to jistě otázka zvyku, ale mně se zdá, že mi konec ručky tlačí do ruky. Můj nejoblíbenější zavírák na přípravu jídla v lese je Opinel a ten jsem si upravil tím, že jsem mu zbrousil prdelku. Zde bych tuhle úpravu udělal také. Jemnější práce by tím byla příjemnější.

DSC02822.JPG

Prostor pro úpravu zde je, a myslím že by to prospělo i vzhledu. Při krájení potravin oceňuji umístění otevíracího kolíku. Ten je umístěný hodně na kraji a nepřekáží při řezání. Do tvrdého dřeva jde docela slušně, ale chtělo by to trošku přetáhnout na keramice. Zatím byl nůž využíván na přípravu jídla a drobné ořezávání dřeva na podpal, chvojí a ořezání klacků na buřty a pár kolíků. Takže tohle je zatím lehké seznámení s nožem a ještě bude pokračování a video…

DSC02823.JPG

Takže pokračování…

Při práci se dřevem mě tahle kudla opravdu zklamala. Prostě se mu do dřeva moc nechce. To jsem si několikrát ověřil. Po určitých úpravách ostří ale i ručky by to byl dobrý nůž. Takhle jak je, není nic moc. U nože za skoro 2000.- bych ocenil lepší zpracování a aby trošku řezal…

DSC02824.JPG

 

DSC02826.JPG

 

DSC02827.JPG

 

DSC02828.JPG

 

DSC02830.JPG

 

DSC02832.JPG

 

Sdílet

5 komentářů

  1. Dík za recenzi. Jak říkají Cimrmani: „jede to dobře, akorát neseje, což je u secího stroje dost podstatná závada“. Když neřeže tak nebrat!!! Opinel je lehčí, pohodlnější, ostřejší a stojí 1:10-tinu ceny. Za 1/2 peníze pokud chcete, koupíte 10 opravdu lepších nožů např. DOZIER od KABAR, RAT od ONTARIO a jiné a jiné…

  2. Škoda, že také již nepoužívají svou ocel, pro kterou jsou Dagestánské nože vyhlášené, ale zapadly do unifikace. Né, že by švédská ocel byla špatná, ale půl duše nože je v čudu.

Zanechat komentář