16.04.2015 / Kategorie: Nezařazené, Oheň, Potrava, Rostliny, Voda, Zvířata / Napsal: Kraken666 / Komentáře: 6
Dnešní článek bude o malém vaření v lese a na ohni. Na ohni se mi vyvařuje špatně, člověk neví, zda dřív přikládat nebo míchat. Na …
Dnešní článek bude o malém vaření v lese a na ohni. Na ohni se mi vyvařuje špatně, člověk neví, zda dřív přikládat nebo míchat. Na vařiči je to větší klid a pohoda.
Při kontrole rybníka jsem v potůčku objevil dvě rybky, které už to asi nebavilo a tak se rozhodly utéct. Napřed jsem je chtěl nechat být, ale za pár týdnů potůček vyschne a postihla by je smrt na suchu.
Tak jsem je použil jako základ rybí polévky. Tu jsem dochutil kouskem hovězího bujónu, který nosím u sebe na dochucení.
Rybky jsem očistil a naporcoval. Vařením se skoro rozpadnou a dají se skvěle obrat. Polévka zahřeje a nabudí chuťové buňky.
Ten vždy dělám v alobalu, který jsem ale nechal doma a tak jsem improvizoval. Udělal jsem si z víčka pánev. Pod hermelín jsem nakrájel špek, aby se sýr nepřipekl.
Ten jsem nakrájel na měsíčky, do každého řezu vložil kousek česneku, posypal pepřem a šup smažit. Až povolí špek, tak se zatáhne spodek a hermelín nevyteče ani se nepřipálí. Je to opravdu chuťovka.
Natrhal jsem plný kotlík kopřiv, ty jsem zalil vodou a pár minut povařil. Vznikne tak základ na špenát a kopřivový čaj.
Čaj sleju a kopřivy nakrájím na menší kousky. V kolíku osmahnu špek, aby pustil tuk, a přidám i cibulku. Smažím dozlatova a potom přidám pokrájené kopřivy a vše smažím ještě pár minut. Ochutím solí a pepřem a můžu podávat jako přílohu, nebo v mém případě jako hlavní jídlo. Občas dochucuji česnekem.
Ten jsem si dnes udělal pečený ve slupce a jedl ho přímo. Je dobré česnek často otáčet, aby se stejnoměrně opekl. Pečením se srazí pálivost česneku a dost změkne. Tak poznáte, že už je hotový. Dá se pak sníst v klidu celá palice.
Po krátkém toulání jsem opět dostal hlad a tak jsem se rozhodnul pro jarní salát. Našel jsem pažitku, svízel, petrklíč a šťavel.
Vše jsem pokrájel, zakápnul olivovým olejem a přidal sůl a pepř. Ještě jsem přikusoval zbytky pečeného česneku.
Už jsem nechtěl rozdělávat oheň, takže svačina byla studená a k tomu filtrovaná voda.
Přeju hezký den Kraken
dne 16.4.2015 v 18.36
Ahoj
do přírody si jdu odpočinout a nabrat sílu ne zabíjet, že potůček vyschne to ti můžu věřit a taky nemusím. To je hold příroda. Kus něčeho dobrého na oheň si můžu vzít do batohu nebo do kapsy. Tvoje videa mam rád např. ze zahrady domu kde si vyrůstal tolik zeleniny a ovoce to už dá hodně práce a o času nemluvě. Tom
dne 17.4.2015 v 17.30
To je parádička Krakene, je vidět, když člověk zná přírodu, tak je to
sranda….Zítra jedu s bandou do krasu, už se těším na hermelín -abych
netroškařil, koupil jsem si rovnou Maxi 200g.
dne 21.4.2015 v 6.56
Díky, jooo tak maxíka?? to si dáš 🙂
dne 17.4.2015 v 20.17
Krakene ty mi děláš takové chutě, jak na youtube tak i tady…
Tvoje články jsou perfektní, čtu je nejraději. Jen tak dál, skvělá práce 😉
dne 21.4.2015 v 6.56
Děkuju, tomu říkám palivo pro můj motor. 🙂
dne 1.7.2015 v 10.48
Na ohni to lépe voní a chutná …………….