img_8688

img_8719

V první řadě to je odstranění plastových držáků a jejich nahrazen drátem. Plast se moc nekamarádí s ohněm.

img_8697

 

Dá se to udělat hezky a pohrát si s tím, ale já tenkrát chvátal a tak bylo za 10 minut hotovo. Stačí nerezový drát a kleště. Moje zpracování rozhodně není ideální, ale na funkci to nemá vliv. Díky této drátěné drobnosti teď můžu Zebru zavřít a jakkoliv s ní manipulovat. Víčko drží tam, kde má.

img_6778

dsc03118

dsc05963

dsc05965

dsc05998

Druhou drobnou úpravou je zbroušení okrajů na misce tak, aby šla vložit do hlavního kotlíku. Tím si totiž vyrobíte pec – horkovzdušnou troubu.

dsc05962

Tady už to chce brusku, protože nerez je velmi odolný a ručně nemáte šanci to udělat.

dsc05967

Je potřeba zcela zbrousit dvě protilehlé strany. Pak jde miska lehce zasunout dovnitř. Aby šlo zavřít víko, když budete mít misku uvnitř, tak je potřeba lehce upravit i protilehlé strany. Stačí pár mm. Pak jde přiklopit poklička a zvednutím madla se zobáčky z drátu přitisknou k pokličce a udrží jí na svém místě.

dsc05968

dsc05978

Trouba je hotová a připravená na pečení masa, buchet, chleba atd.

dsc05980

dsc05981

Jedná se o jednoduchou a levnou úpravu, díky které posunete možnosti vaření v přírodě zase o kus dál.

dsc05998

dsc05999

Tak dobrou chuť přeje Kraken

bushcraftshop_button_buy

 

 

Sdílet

4 komentářů

  1. Ja som si tie uška vyrobil zo špice z výpletu kolesa horskeho bajku, su rôzne hrúbky. Najlepšie je ho vytvarovať tak aby pri uplnom odklopeni zaskočil opačnou stranou cez rúčku zebry a fixoval ju dvihnutu hore. Nebude padať do plameňa pri vareni na plynovom variči, nepopalim si paprče a dokažem tak jednou rukou vyliať si uvareny obsah do misky 🙂
    Obrusiť okraje misky ma nenapadlo 🙂 ďakujem za typ.

  2. Tak s tou miskou je to perfektni napad. Uz beru fix do ruky a znacim lajnu pro flexu. Jake sily je ten drat? Diky za odpoved.

  3. Bushcraft v praxi! Krakena chválím za parádní zlepšovak, s výbornym účinkem a minimem práce… takhle to má být, klobouk dolu

Zanechat komentář