Německá firma Petromax vyrábí a vyvíjí velmi odolné a trvanlivé produkty již více než 100 let. Petromax dává dohromady inovaci a tradici a výsledkem jsou produkty u kterých je kladen důraz na použitelnost, robustnost, vysokou odolnost a maximální životnost. V současné době mají velmi široký sortiment. Benzinové a petrolejové lampy, konve, hrnky, pánve a další vybavení. Vše je pečlivě udělané, bytelné a lety prověřené.

Svojí výbavu se snažím mít co nejmenší a nejefektivnější. Pravda, najdou se výjimky a tou je tahle velká a těžká konev.

Šířka základny je 20 cm, výška 18 cm, síla stěn 0,8 mm a váha 920 g, nic pro gramaře.

Je to prostě kus nádobí pro požitkáře.

Malé konvičky anebo hrnky těsně padnoucí na vařič mám. Ale chtěl jsem něco, co můžu brát na akce, kde bude víc lidí a bude větší spotřeba čaje. Tam se prostě konev vyplatí.

Proto jsem si vybral TK2 o obsahu 3 litry. To je ideál pro skupinku lidí. Petromax nabízí i jiné velikosti.

První, co vás praští do očí, je kvalita zpracování. Konvice na první i druhý dojem působí velice kvalitně. Zesílené dno, přesně padnoucí poklička a tvarované držátko je prostě nejvíc. To se musí zažít. Když byla konvička nová, tak jsem si jí prohlížel stále dokola. Já vím, blázen  🙂

Prostě jen radost z pěkného a kvalitního kusu nádobí.

A co teprve ten pocit, když v ní bublá čaj.

Konev se dá použít i doma. Funguje na plynu, elektrice i indukci. Můžete jí umýt v myčce, má jednoduchou údržbu.

Vybral jsem si TK2 i proto, že má dost široké hrdlo, aby se tam dalo leccos přenášet. Vejdou se tam třeba dvě klasické Kupilky, oplatky, cukr a spousta čaje a kafe. Také tím hrdlem projde vařič var i 100 ml kartuše a také se tam vejde benzinový vařič Svea.

Konvice nám dělala čaj na bushcraft víkendu, kde se nezastavila. Z konvice se stále kouřilo a udělala hodně litrů čaje. Možná by se na takové akce hodila TK3 s obsahem pět litrů, ale to už je na mě moc velké.

Opět se mi potvrdilo, že Petromax dělá skvělé věci. Ještě pošilhávám po litinovém hrnci na pečení, ale to bude úplně jiný stupeň vaření v přírodě.

To už vážně není pro gramaře.

Každopádně konvička TK2 mě dostala a nepromarním žádnou příležitost, abych jí nezapojil do procesu.

Hezký den přeje Kraken

Sdílet

2 komentářů

  1. Na mě na doma je TK2 moc malá, tak jsem u Vás objednal TK3 (5 litrů). Vypadá to fakt na super kvalitku, tak se nemůžu dočkat :-).

Zanechat komentář