Znáte to, lidi mají různé koníčky. I já mám víc koníčků. Zbraně a střelba patří k těm nejstarším. Pokud člověk často jezdí na střelnici, tak řeší problém v čem onu zbraň na střelnici dovézt.

Krátké zbraně nosím v naší malé hrudní brašně. Nebo v hrudní brašně klasické velikosti. Ale co s těma delšíma? Protože mám pár delších kousků, tak jsem si vymyslel a nechal v naší dílně ušít přepravní pouzdro. Napřed jsem si to chtěl nechat jen pro sebe. Ale po pár návštěvách na střelnici a okukování brašny od kolegů střelců, jsem se nechal zlomit a postupně budeme šít více druhů brašen na zbraně. Brašna s označením 530 je určena na zbraně velikosti HKMP5, sa vz.26 a podobně, do délky 530 mm.

Rozměr brašny je 530 x 300 mm hloubka 65 mm.

Vnitřní strana je pošita velcro panelem s možností uchycení různých organizérů, které jsem již ukazoval zde.

Aby nesená zbraň držela na místě, můžete si přikoupit univerzální držáky. Jedná se o destičku suchého zipu obdélníkového tvaru, kde jsou dva popruhy taktéž se suchým zipem na upevnění zbraně. Tyto univerzální držáky udrží i pistoli. Jak si vnitřek brašny vybavíte, je jen na Vás. Vejde se do ní i několik pistolí, prostě podle potřeby.

Časem přibudou i jiné rozměry. Další připravovaná brašna bude na zbraň velikosti sa vz.58 se sklopkou. A tak budeme pokračovat dál. Nahatých zbraní mám ještě dost.

Brašna je vyrobena z osvědčeného materiálu, který používáme na hrudní brašny a batohy.

Další brašny zde 

Na vnější straně blíže k tělu, to je ta, kde je uvnitř velcro panel, je měkká vycpávka. To proto, aby železo netlačilo na bok těla. Je tam i mesh síťovina, aby to u těla lépe dýchalo. Dvě madla na přenášení a ponosový popruh, který se dá odepnout. Brašna se otevírá zipem s dvěma jezdci. Po rozepnutí se celá brašna pohodlně rozevře na dvě poloviny. Na jedné je velcro panel. Na protější straně je několik organizérů a kapes na drobnosti. Zaujme velká kapsa, třeba na terče, uzavíratelná zipem. Před ní jsou dvě menší kapsy, třeba na zápisník a malá kapsička na zbrojní průkaz, kartu zbraně nebo vizitky. Hned vedle jsou dva průvleky na tužky.

Chtěl jsem, aby brašna nebyla moc tlustá. Aby se nechala nosit jak přes rameno, tak i v ruce. Na přední straně je molle vazba i s velcro panelem. Na molle mám chycenou svítilnu a nůž.

Jednoduché a praktické. V jedné brašně tak mám vše potřebné na den strávený na střelnici. Nemusím nikde nic honit, strkat do báglu nebo do kapes. Mám rád věci na svém místě.

To je jen krátké představení brašny na delší zbraň. Příští brašna bude o něco větší.

Sejdeme se na střelnici.

Hezký den přeje Kraken

Sdílet

2 komentářů

  1. Ahoj Krakene.
    Jake pouzivas boty?myslim na podzim a v zime.
    Udelej prosim nejakou recenzi na boty.
    Diky Karel.

  2. Nevypada to zle. Potreboval bych neco takoveho na 18” AR15. Nicmene se obavam, ze pokud toto stoji 2000 tak na ARko by to byl tak trojnasobek…

Zanechat komentář