Dalo by se říci, že je to posilovna sbalená na cesty. To proto, že řezání s touto pilou chce trochu síly a umění. Má to však své výhody. Člověk se zahřeje hned dvakrát. Poprvé při řezání dřeva a podruhé při posezení u ohně. Vejde se do hrsti a váží nějakých 180 g, parametry parádní.

Jako kapesní pila na nouzové situace je dobrá. Porovnával jsem jí výkonem s pilou Silky bigboy a byl jsem s Bigboyem rychlejší a méně utahaný. Pravda, do kapsy se mi Bigboy nevejde.

Zkoušel jsem několik pil podobného stylu, jedna mně zaujala, ale nepovedlo se nám domluvit prodej v ČR. Tahle ruská je ještě o něco lepší a levnější.

Dá se nabrousit pilníkem, ale i z výroby přišla dost ostrá. Plastové ručky mají dobrou délku a dobře se drží. Ze začátku se hůře rozkládá, ale to se časem rozchodí.

Tmavý povlak na pile odolává korozi, ale na delší uložení je lepší řetěz namazat olejem. Jiná údržba není potřeba.

 

Při řezání člověk zapojuje snad všechny svaly v těle. Dobrá posilovna. Je potřeba také přemýšlet, aby se řezaný materiál nesvíral, a aby řetěz pilky neměl moc velký úhel. Také kroucení do stran není pro pilu dobré. Vypadá odolně a ještě jsem nikde neregistroval, že by někdo měl s podobnou pilkou problém.

V autě mám velkou pilu, ale do kapsy batohu se tahle vejde, a když bude potřeba tak vím, kam sáhnout.

Sice nevytlačí oblíbenou Silky, ale někdy na nějaké práce se bude hodit, zabírá málo místa a váha je zanedbatelná. 

Hezký den přeje Kraken

Sdílet

Zanechat komentář