Ta první je moje stařičká Swisscard Lite a ta druhá je nová Swisscard Quattro.

Se Swisscard jsem procestoval Evropu a v peněžence má své čestné místo. Je velká jako platební karta, jen je o 4 mm silnější.

Karta je vyrobena z červeného poloprůsvitného plastu a ze všech stran je prošpikována nástroji. Na první pohled upoutá lupa. Ta se hodí pokud si chcete rozluštit ta malinká písmenka na smlouvách a podobně. Také se s ní dá rozdělat oheň a s její pomocí najdete i zapíchnutý trn v ruce. Ten můžete vyndat pinzetou i špendlíčkem, které se nacházejí vedle lupy. Je zde i kuličkové pero, které je na klasické psaní tenké, ale jako nouzovka na okamžité zapsání nápadu nebo krátkého vzkazu se hodí. Na straně blíž k peru je pravítko, z jedné strany má stupnici v centimetrech a z druhé v palcích.

Na protější dlouhé straně je led svítilna na malou baterii.Posvítíte si s ní na zvonky, na klíčovou dírku anebo ve stanu, pokud potřebujete najít kapesník. Mezi svítilnou a lupou je placatý nástroj s logem Victorinoxu se zářezem na nehet kvůli  vytahování. Na tomto kousku plechu najdete dva křížové a dva ploché šroubováky. Plochý 5 mm a 3 mm a křížový 1-2 a 00-0. Na poslední straně se nachází dva největší nástroje, nožík o délce čepele 40 mm a nůžky. Nožík je opravdu na malé práce, ale nůžky jsou super. Zvládnou jak papír, provázky, tak i třeba stonky bylin na čaj. Samozřejmě zvládnout ostřihat nehty.

Myslím, že na tak malou kartu je to dost nástrojů.

Pak je tu Quattro.

Materiál a zpracování je stejné jako u malé karty. Některé nástroje jsou stejné a jiné chybí.

Nástroje shodné s druhou kartou jsou: nožík, placatý nástroj se šroubováky, propiska, pinzeta, špendlík a pravítko. Navíc jsou zde párátko a pilníček s plochým šroubovákem.

 

 

Karta je super společník na cesty. Peněženku si bereme snad všude, a tak tento nenápadný pomocník může být stále po ruce. 

Na své kartě nemám nástroj, který bych nevyužil. Propisku na podepsání nebo napsání vzkazu. Nůž na rozbalení balíku nebo naporcování stejku. Šroubovák na dotažení brýlí, lupu a pinzetu na vyndání žihadla anebo na rozdělání ohně. A tak bych mohl pokračovat.

Swisscard jsem nadělil i ženám v rodině a i ty jí hojně využívají. 

Je to set užitečných nástrojů v miniaturním balení. 

 

Hezký den přeje Kraken

Sdílet

3 komentářů

  1. Zdravím, nemáte náhodou skúsenosti či ten malý nožík prejde kontrolou príručnej batožiny na letisku?

Zanechat komentář