Někdo vytáhne tatranku a druhej třeba kus turistického salámu, další pak špek nebo čokoládu. Chutě jsou různé. 

Když mám čas a chuť, tak si nějakou dobrotu na vandrování udělám.

Jedna z věcí jsou vepřové výpečky a pak třeba masová paštika. 

Tou druhou je oříškové máslo.

Výpečky. 

Potřebuju bůček, nejraději prorostlý. Pak, cibuli, sůl, pepř a kmín a to je vše.

Vše dám péct, když se mi to zdá upečené, tak seberu lžící co nejvíc vypečeného tuku. Ten schovám na další použití. Pod vajíčka, na smažení topinek a nebo jen tak namazat na chleba. Do krabičky nandám potřebné množství výpečků a nechám vychladnout. 

Zbytek výpečků a výpeku dám do mixéru. Celé to rozmixuju na kaši a dám do krabiček a pak také vychladnout.

Zkuste si tam přidat třeba chilli papričky, je to pecka.

Výhoda výpečků je jasná, máte hotové jídlo, které můžete jíst samotné, nebo s chlebem, zeleninou ale i přidat do dalšího jídla.

Osobně si tu paštiku přidávám do polévky, nebo jako základ pod vajíčka. No prostě využití je různé a můžete to jíst studené i teplé.

Oříškové máslo.

To je nabité energií. Můžete ho udělat z čehokoliv. Ořechy jsou základ, pak olej nebo máslo a poté cukr nebo ještě lépe med.

Já používám ořechy, máslo a med.

Napřed namelu ořechy v mixéru, poté přidávám měkké máslo a také med. Občas je potřeba ze stěn stěrkou sundat hmotu aby se všechno dobře promíchalo.

Když je hotovo dáte do krabiček a necháte stuhnout.

Na pečivo je to geniální, ale také samotné jen na lžíci pohladí po duši.

Pokud se ptáte jaká je trvanlivost tak nevím. Do týdne je to vše fuč, krom sádla. To nám chvilku vydrží.

Pokud máte nějaký svůj recept na mňamku do přírody, klidně napište do mailu nebo do komentáře.

Krabičky od Light my fire můžete koupit zde

Rád se naučím něco nového. Kraken 

Sdílet

Zanechat komentář