Když jsem asi před deseti lety viděl Jerven poprvé, byl jsem z něj paf ☺

Více o Jervenu jsem psal zde.

I ted, po zhruba pěti letech používání mne nepřestává překvapovat. 

Před lety jsem si vybral Jerven ve skalním maskování, tedy Mountain. Rád se pohybuju ve skalách a tam tohle maskování sedí skvěle.

V Norsku odkud Jerven pochází, není bezpečné si Jerven jen tak odložit, je pak těžké ho najít. Zkusil jsem si to na vlastní kůži. Byl jsem s kolegy asi 50 km daleko od továrny Jervenu v městečku Oda v Norsku.

I u nás je většina skal porostlá mechy a lišejníky. Záleží na nadmořské výšce a také na světové straně kam je skála natočená. Také skladba mechů a lišejníků je různá. Vesměs narážím na místa, kde Jerven Mountain maskuje tak na 80 %.

Dnes to nebude dlouhé povídání, ale spíše ukázka schopností maskování.

Bohužel mi do toho začalo svítit sluníčko, pokud zaprší tak se lesknou i okolní kameny a nepoznáte, kde je plachta a kde kamen. 

Já jsem si jen cvičně zamaskoval pozorovací místo. Trvalo mi to ani ne minutu. Není to dokonalé, ale i když není čas, tak plachta kryje dobře.

Tento článek berte jen jako malou ukázku maskovacích schopností Jervenu v horském maskování.

Videa o Jervenu si můžete prohlédnout zde

Jerven ve Vysokých Tatrách

Jak jsem slíbil, tak jsem udělal. Při jedné túře ve Vysokých Tatrách jsem sešel ze stezky a udělal pár fotek. I zde Jerven v maskování mountain funguje skvěle. Je to focené na přibližně  čtyřmetrovou vzdálenost. I tak je myslím super. Přidávám pár obrázků pro ukázku, jak to funguje. Hezký den přeju. 

Kraken 

Sdílet

1 komentář

  1. Na tohle mám rakouskou maskovací celtu s jednou stranou do lesa a druhou stranou do skal. 🙂 A je to levnější a hlavně bytelnější.

Zanechat komentář