V dnešním článku se podíváme na praktický doplněk, který zná každý, kdo se zabývá tématikou dlouhodobého přežití, preppers, survival a podobně.

Jedná se o odolný, stohovatelný barel se širokým hrdlem. Materiál je polypropylen a pak kus kovu na madlo.

Široké hrdlo je velká výhoda, barel nemusí sloužit jen na tekutiny, ale i na další věci. Další výhodou je možnost barely stohovat. 

Ale pěkně popořádku.

Popis

Barel je vyrobený z pevného plastu. Jsou vidět zpevňující prolisy. Dá se stohovat, a to jak na stojáka tak i naležato. Pevný je dost. Na barelu jsem seděl i stál, a vydržel to. Pár kousků na sobě v klidu udrží. 

Rozměry jsou šířka 270mm na 290mm a 360mm výšky, průměr hrdla 190mm. Váha prázdného barelu 1500g.

Použití

Osobně tyhle barely používám na dlouhodobé skladování obilnin, rýže nebo mouky. Ale i ostatních potravin v měkkých obalech. Na kurzech mám barel naplněný vodou a slouží tak jako nouzová dávka pitné vody nebo pohotovostní hasicí nádoba.

Dělá se v různých velikostech, 20l , 25l, ale i 30 litrů. Prodáváme jen 20 litrovou velikost. Dvacet litrů nebo kg v ruce unesete, větší zátěž už je moc. Výhodou tohoto barelu je skladnost a možnost to kamkoliv převézt nebo přenést.

Odolnost jsem testoval při různých cestách, kdy barel tahám v autě, ale i přenáším na místo bivaku. Je to takový otloukánek. Zažil toho dost, i jako sedátko nebo stupačka.

Druhý barel mám zakopaný na neznámém místě. Mám v něm několik potřebných věcí pro přežití, trochu jídla a pití, nůž, oblečení, KPZku, lékárničku a plachtu. Prostě nouzová dávka dobře ukrytá.  Používám ho takhle čtvrtou sezonu a musím říct, že jsem spokojený. Dříve jsem skladoval drobnosti v zakopané PETce a tam se mi prokousala myš a znehodnotila mi vybavení. Tenhle barel jim nechutná. 

Také test voděodolnosti proběhl v pohodě. Barel naplněný cihlami byl ponořen do 13metrové hloubky a přežil tam pár dní a uvnitř bylo sucho. Jak říkám, jsem spokojený.

Kamarád si pořídil několik barelů, má je ve svém expedičním Land Roveru Defender. Každý barel je označený a slouží jako nádoba, ochrana na něco jiného. 

Barel se dobře skladuje, přenáší, čistí a díky širokému hrdlu do něj můžete vyskládat cokoliv.

Tak to jen v krátkosti o zajímavém doplňku výbavy. 

Hezký den přeje Kraken 

Sdílet

Zanechat komentář

Bushcraftshop.cz