Za ty roky, co se toulám světem, mně už prošla rukama celá řada sušeného masa od různých výrobců.
No teda, né rukama, ale pusou a žaludkem. Jerky si doma občas vyrábím, a když na to není čas, tak sáhnu po hotovém produktu.
Za poslední rok jsem ochutnal tři nové značky. U téhle MO Jerky se ale na chvilku zastavím.
MO Jerky je malá česká firma, která to na sítích rozjíždí a má poutavé reklamy. Mě ale zajímá jídlo. 🙂 Když jsem otevřel stránku a mrknul na sušené maso, nestačil jsem se divit.
Jako fakt, mushroom jerky . Anglicky neumím, ale tomuhle jsem rozuměl dobře. Sušené houby, hlíva a shiitake?
Tak jo, jdeme do toho.
Kluci na e-shopu byli první, kdo rozbalil balík a ochutnal. Pochvalovali si hlavně zvěřinové Jerky a houby.
Ke mně se dostal balík k ochutnání až později. Nenechal jsem se ničím ovlivnit a jal jsem se testovat. Tohle testování, tedy ochutnávky miluju.
Měl jsem všechny možné druhy sušeného masa. Ale tyhle tři mě zaujali. Jo, jedno není maso 🙂 ale o tom až později.
Joo, tak na tohle jsem se těšil a první ochutnání bylo skvělé. Tyhle chutě mi prostě jdou na jazyk. Vzadu je cítit zvěřina. Druhý balíček jsem si nechal na později, až budu natáčet recenzi. Protože tohle mě opravdu zaujalo. Za nějaký čas jsem šel natáčet, ale zjistil jsem, že mi kočka, nevím která…máme čtyři, vlezla na stůl, kde jsem měl připravené věci, a udělala test za mě.
Dobrou chuť chlupáči, hlavně to chilli ti přeju.
Na mé natáčení zbylo pár kousků a rozkousaný sáček. Nevadí. Už jsem ochutnal dřív a bylo top. Příště si objednám jinou příchuť. Mají v nabídce mnoho druhů. Takže to bude napínavé, co vyberu.
Vepřový biltong original
Tak tohle bylo moc fajn pro mě, pro ženu i pro děti. Prostě chuťově neutrální. Je cítit chuť masa. Skvělé pro ty co nemají rádi koření. Tohle maso dětem chutnalo ze všeho nejvíc. Prostě v jednoduchosti je síla.
A jaký je rozdíl mezi biltongem a jerky?
Biltong a Jerky mají rozdílnou konzistenci a chuť. Jerky je spojené se Severní Amerikou, zatímco biltong s Afrikou. Jerky se původně spíše udilo, než sušilo. Tradiční biltong se sušil při velmi nízké teplotě velmi dlouhou dobu. Obě varianty se před sušením marinují, ale na biltong se používá navíc ocet, který z masa dostane více vody. Takže by měl být trvanlivější.
U nás ale nevydrží nic, vše se během jednoho výletu sní. 🙂
A teď ta pecka na konec… Sušené houbové Jerky.
Měl jsem hlívu i shiitake. Oboje absolutně dokonalé. Za mě lepší než Jerky i biltong dohromady… A to jsem prosím masožravec.
Budu se muset o něco takového pokusit v domácích podmínkách. Tohle je prostě lahoda. Měkké a na chuť příjemné. Prostě bomba. Skvělé sušené maso, co vlastně není maso. Klidně to zopakuji. 🙂
Na e-shop jsme velmi rychle zařadili několik příchutí Jerky, biltongu i hub. Vždy se po nich zapráší.
Doporučuji zkusit ochutnat, jistě mi dáte za pravdu. Mrkněte do e-shopu a vyberte si z velkého množství příchutí.
Dobrou chuť přeje Kraken