logo

Bushcraftportal.cz

Cvrčci na talíři – nové příchutě

21.10.2020 / Kategorie: Potrava, Přežití, dovednosti, Přírodní / Napsal: / Komentáře: 0

Dnes se mrkneme na pochoutku – sušené cvrčky v pěti příchutích.

O sušeném hmyzu jsem psal už dříve, viz článek zde.

Jak se říká, je to jídlo …

Číst celé »

Růže šípková a její využití

27.02.2020 / Kategorie: Lékařství, Nezařazené, Oheň, Potrava, Přežití, dovednosti, Přírodní, Přístřešky / Napsal: / Komentáře: 1

Pro někoho může být šípek otravný a pichlavý keř. Mně se líbí, mám rád pohled na kvetoucí růže i jejich vůni a také vím, že …

Číst celé »

Červi v troudnatci – nouzové jídlo

19.02.2020 / Kategorie: Potrava, Přežití, dovednosti, Přírodní / Napsal: / Komentáře: 2

V dnešním článku se podíváme na jednu z mála možností, jak v zimních měsících získat trochu jídla. Od listopadu do března je velmi těžké sehnat …

Číst celé »

Sušení cvrčci ve třech příchutích

20.02.2018 / Kategorie: Hmyz, Oheň, Potrava, Přežití, dovednosti, Příroda, Zvířata / Napsal: / Komentáře: 0

Dnešní článek bude o nových příchutích sušených cvrčků. O jedlém hmyzu jsem psal již dříve.

Číst celé »

Červíci v houbách – pochoutka

4.10.2017 / Kategorie: Hmyz, Houby, Potrava, Přežití, dovednosti, Příroda / Napsal: / Komentáře: 0

V dnešním článku se mrkneme na červy v houbách.

Číst celé »

Hmyz na talíři – červi, koníci a cvrčci

13.09.2017 / Kategorie: Hmyz, Potrava, Přežití, dovednosti, Příroda, TIPY, Vybavení / Napsal: / Komentáře: 7

Hmyz je potravina budoucnosti. U nás máme jídla spoustu, ale nemusí být vždy kvalitní a odpovídat požadavkům zdravé racionální výživy.

Číst celé »