DSC02923

Tahle pánev nemá žádné okraje, takže je potřeba při vaření dávat pozor. Sice má skládací držadlo, ale stále je to pěkný  kus nádobí.

DSC02925

DSC02924

DSC02927

DSC02922

Dodává se i s obalem z cordury. To je fajn, protože jí nemusíte hned umývat. Dřevěné skládací držadlo a ničím neošetřený prohnutý kus železa, to celé váží 1,2 kg.

DSC02922

Tahle pánev nebude na každodenní cestování, ale spíš někam na srub, na chatu nebo do kempu. Dá se však použít i doma, funguje na plameni, elektrice i indukci.

DSC03068

DSC03069

DSC03070

DSC03071

Při prvním použití je potřeba pánev vypálit. Dobré je opláchnout pánev horkou vodou a osušit nad ohněm.

DSC02933

Poté na vnitřní stranu pánve nanést tuk, nebo v mém případě sádlo.

DSC02928

DSC02932

DSC02944

DSC02941

Položit na oheň a čekat, až tuk začne tmavnout anebo se vysuší.

DSC02942

DSC02946

Pak už můžete pánev používat ke všemu možnému.

DSC02948

Díky svojí tloušťce se na tom jídlo tolik nepřipaluje a pánev se stejnoměrně prohřívá.

DSC02951

DSC02953

 

DSC02958

DSC02959

DSC02960

Pokud děláte třeba fazole, tak jedna plechovka bude na pánev akorát.

DSC02961

Pánev nemá žádný rantl, takže pozor.

DSC02966

Pokud jde o čištění, tak na zajetou pánev by se nemělo sahat jarem nebo podobným přípravkem. Může to na pánvi zanechat pach prostředku. Stačí jen jedlá soda, sůl nebo pouze drátěnka.

DSC03067

Po osušení doporučuju pánev natřít olejem, protože může zrezavět, nebo zkorodovat 🙂 🙂

 

DSC02967

Již po druhém použití pánev ztmavne tak, že vypadá jako by na ní smažil slaninu a vejce už Jack London.

 

DSC02968

Nemůžu si pomoct, ale z téhle pánve to jídlo chutná jinak. Proto i doma někdy sáhnu po této pánvi a smažím na ní snídani. Stačí jen trošku másla nebo sádla a vajíčko po ní klouže jako na ledě.

DSC03072

Také steaky si raději dělám na pánvi než na grilu, jsou víc šťavnaté.

DSC02948

bushcraftshop_button_buy

 

Dobrou chuť Vám přeje Kraken

Sdílet

2 komentářů

Zanechat komentář