Tahle pánev nemá žádné okraje, takže je potřeba při vaření dávat pozor. Sice má skládací držadlo, ale stále je to pěkný kus nádobí.
Dodává se i s obalem z cordury. To je fajn, protože jí nemusíte hned umývat. Dřevěné skládací držadlo a ničím neošetřený prohnutý kus železa, to celé váží 1,2 kg.
Tahle pánev nebude na každodenní cestování, ale spíš někam na srub, na chatu nebo do kempu. Dá se však použít i doma, funguje na plameni, elektrice i indukci.
Při prvním použití je potřeba pánev vypálit. Dobré je opláchnout pánev horkou vodou a osušit nad ohněm.
Poté na vnitřní stranu pánve nanést tuk, nebo v mém případě sádlo.
Položit na oheň a čekat, až tuk začne tmavnout anebo se vysuší.
Pak už můžete pánev používat ke všemu možnému.
Díky svojí tloušťce se na tom jídlo tolik nepřipaluje a pánev se stejnoměrně prohřívá.
Pokud děláte třeba fazole, tak jedna plechovka bude na pánev akorát.
Pánev nemá žádný rantl, takže pozor.
Pokud jde o čištění, tak na zajetou pánev by se nemělo sahat jarem nebo podobným přípravkem. Může to na pánvi zanechat pach prostředku. Stačí jen jedlá soda, sůl nebo pouze drátěnka.
Po osušení doporučuju pánev natřít olejem, protože může zrezavět, nebo zkorodovat 🙂 🙂
Již po druhém použití pánev ztmavne tak, že vypadá jako by na ní smažil slaninu a vejce už Jack London.
Nemůžu si pomoct, ale z téhle pánve to jídlo chutná jinak. Proto i doma někdy sáhnu po této pánvi a smažím na ní snídani. Stačí jen trošku másla nebo sádla a vajíčko po ní klouže jako na ledě.
Také steaky si raději dělám na pánvi než na grilu, jsou víc šťavnaté.
Dobrou chuť Vám přeje Kraken
Jenom by mně zajímalo jaký je rozdíl mezi tukem a sádlem…☺
to Jackal79: máslo je mliečny tuk – vyrába sa zo smotany a sádlo je tuk z prasiat, hús, kačiek….