logo

Bushcraftportal.cz

Zpátky do minulosti, aneb oživení dvou starých předmětů

24.09.2021 / Kategorie: Ruční výroba, Tipy, návody, Vybavení / Napsal: / Komentáře: 0

Úklid sklepa, půdy nebo garáže vždy přináší dilema. Staré věci, co s nima? Nechat nebo vyhodit? 

Málo kdo má tolik místa aby si z domu nebo …

Číst celé »

Nůž HELLE Tollekniv

21.09.2021 / Kategorie: Nože, Oheň, Potrava, Přežití, dovednosti, Přístřešky, Sériová výroba, Zbraně, pasti / Napsal: / Komentáře: 0

V dnešní recenzi se podíváme na zoubek lehké skandinávce od firmy Helle.

Firmu Helle Norway založili dva bratři Steinar a Sigmund Helle v roce 1932 v …

Číst celé »

Smažené květy mrkve – přírodní řízek

26.07.2021 / Kategorie: Lékařství, Nezařazené, Potrava, Přežití, dovednosti, Přírodní / Napsal: / Komentáře: 1

Smažené květy třeba bezu, tzv. kosmatice jsou celkem běžné jídlo. Jediný problém je, nepromarnit to krátké období, kdy černý bez kvete. Podobně se však dají …

Číst celé »

Chutný salát z přírody

11.06.2021 / Kategorie: Lékařství, Potrava, Přežití, dovednosti, Přírodní, Rostliny, Zvířata / Napsal: / Komentáře: 0

Tenhle salát je velká rychlovka. Hodí se jako příloha k jakémukoliv jídlu.

Nejlepší je na jaře, když jsou listy křehké. Čím jsou listy starší, tím je …

Číst celé »

SKLÁDACÍ SÁČEK CNOC NUTRITION BUC FOOD BAG

1.04.2021 / Kategorie: KPZ, Potrava, Přežití, dovednosti, Voda, Vybavení / Napsal: / Komentáře: 1

Výrobky firmy Cnoc už používám několik let, hlavně dvou a třílitrové lahve, které mi věrně slouží a o kterých jsem psal zde,

Dnes ale z jiného …

Číst celé »

Zimní salát za pochodu- ptačinec a pažitka

26.03.2021 / Kategorie: Lékařství, Potrava, Přežití, dovednosti, Přírodní / Napsal: / Komentáře: 0

Zima je pro přírodního jedlíka špatná. Lov je zakázaný a sběr je velmi omezený. 

Snažím se i v zimě trénovat a dnes jsem si řekl, že …

Číst celé »

TURISTICKÝ VAŘIČ DŘÍVKÁČ TBS OUTDOOR SALAMANDER STOVE

22.12.2020 / Kategorie: Oheň, Potrava, Přežití, dovednosti, Voda, Vybavení / Napsal: / Komentáře: 0

Vařič na klacíky, dřívkáč, ohňová krabička nebo přenosné ohniště. Říkejte tomu, jak chcete. Někdo dřívkáče nenávidí a jiný je miluje. Já patřím do té druhé …

Číst celé »

Vaření v přírodě – Jidášovo ucho, kuskus a houbový čaj

11.11.2020 / Kategorie: Houby, Lékařství, Nástroje, Potrava, Přežití, dovednosti, Příroda, Přírodní, Tipy, návody / Napsal: / Komentáře: 2

Při jedné potulce jsem narazil na velký keř černého bezu. Měl kmen obalený dřevokaznou houbou, která se jmenuje Jidášovo ucho, někde ji najdete pod názvem …

Číst celé »

Bedly na másle s kmínem

15.10.2020 / Kategorie: Houby, Lékařství, Potrava, Přežití, dovednosti, Přírodní / Napsal: / Komentáře: 3

Bedlu vysokou potkávám v přírodě moc rád. Stojí si tam hrdě, až si říkám, škoda jí trhat. Dnešní článek bude o těchto krasavicích, ale na …

Číst celé »

Vaření v přírodě, chmel, vejce a slanina

15.05.2020 / Kategorie: Potrava, Přežití, dovednosti, Příroda, Přírodní, Rostliny / Napsal: / Komentáře: 0

V dnešním článku se podíváme na chmelové výhonky. Ano, bude to zase nějaké jídlo z přírody.

Velice rychlé a snadné.

Chmel otáčivý roste na vlhčích místech, u …

Číst celé »

Vaření v přírodě – špenát z kopřiv a pampelišek

4.05.2020 / Kategorie: Lékařství, Potrava, Přírodní / Napsal: / Komentáře: 3

Dnes si popíšeme přípravu velice jednoduchého jídla, které si můžete s drobnou obměnou udělat v přírodě celoročně. Jak by řekl Babica: „Když nemáš špenát, dej …

Číst celé »

Jarní salát z říčního břehu

6.04.2020 / Kategorie: Lékařství, Potrava, Přežití, dovednosti, Přírodní / Napsal: / Komentáře: 0

V dnešním článku si dáme jarní bombu. Na břehu řek můžete najít různé rostlinky, které se dají použít k jídlu.

Dnes jsem si nevzal vařič …

Číst celé »

Vaření v přírodě – Devětsil lékařský, pažitka a kuskus

23.03.2020 / Kategorie: Lékařství, Potrava, Přežití, dovednosti, Příroda, Přírodní, Rostliny / Napsal: / Komentáře: 0

Devětsil lékařský poznáte hned. Na jaře díky stvolům s květy a později díky listům, které můžou dorůstat obřích rozměrů.

Že je to léčivka, to je …

Číst celé »

Vaření v přírodě – Vejce s křenem zalité horkým máslem

18.03.2020 / Kategorie: Lékařství, Potrava, Přežití, dovednosti, Příroda, Přírodní, Rostliny / Napsal: / Komentáře: 0

Při vaření v přírodě rád využívám ingrediencí, které cestou najdu. Stejně jako v dnešním článku, kde využiju nalezený křen.

Vejce s křenem a máslem byla mňamka, …

Číst celé »

Přepuštěné máslo, udělejte si pomocníka do lesní kuchyně

21.02.2020 / Kategorie: Nezařazené, Potrava, Přežití, dovednosti, Tipy, návody / Napsal: / Komentáře: 1

Ghí, Butterschmalz neboli přepuštěné máslo. Znala ho už Magdalena Dobromila Rettigová a v dnešním článku si ukážeme jeho výrobu a použití v táborové kuchyni.

Co to …

Číst celé »
Starší články »