Kdo se s dětmi toulá venku, tak ví, že také mají hlad a dokonce mají i mlsnější jazýčky. Tam, kde nám dospělákům stačí list šťovíku a luční koník, děti ohrnují nos a chtějí něco dobrého. 

Mojí pozornosti proto neunikl počin české firmy Adventure menu. Dětská jídla v klasické hotové variantě anebo dehydrované variantě LIGHTWEIGHT.

Ta první je jasná, jídlo vyndáte do ešusu nebo na pánev a ohřejete. Nebo ho v sáčku ohřejete ve vodní lázni nebo v ohřevném sáčku s kapslí. 

Ta druhá LIGHTWEIGHT varianta je extra lehká na přípravu, potřebujete jídlo jen zalít horkou vodou a nechat prohřát. 

Vzal jsem dětem pár balíčků s tím, že v létě budeme všude možně trajdat a jídlo otestujeme. 

Jedna si vybrala LIGHTWEIGHT Adventure Menu KIDS – Kuře na paprice s těstovinami a druhá slečna Adventure Menu KIDS – Švédské masové kuličky se smetanovou omáčkou a bramborovou kaší.

Já jsem si nevzal nic a v plánu bylo, že ochutnám. 

Na lihovém vařiči jsem uvedl vodu do varu a zalil první jídlo po rysku, řádně promíchal a nechal odležet. Doporučuji zabalit do čepice nebo šály a nechat cca 8 minut odležet.

Pokud jídlo rychle vychladne, budou těstoviny i maso tužší. 

Druhé jídlo jsme dělali ve vodní lázni. Na první pohled se mi bramborová kaše moc nezdála, ale když se vše ohřálo, bylo to fajn.

Ochutnávka:

Po pár minutách jsme jídlo začali konzumovat. I já jsem trochu dostal. 🙂

LIGHTWEIGHT Adventure Menu KIDS – Kuře na paprice s těstovinami  

Moje hodnocení: Vyvážená chuť. Těstoviny i maso chtělo ještě asi minutku nechat v teple, ale to je naše chyba. Přiznám se, že kuře na paprice není moje oblíbené jídlo, ale tohle bylo chuťově moc dobré.

Jasmínka, která si tohle jídlo vybrala, dala 9,5 bodu z deseti. Chutnala jí omáčka a líbili se jí těstoviny ve tvaru lištiček. Pro děti jasný tahák. 🙂 

Adventure Menu KIDS – Švédské masové kuličky se smetanovou omáčkou a bramborovou kaší.

Moje hodnocení: Masové koule jako v Ikea. 🙂 Kaše byla moc dobrá a bylo tam cítit dost brusinek, mně to nevadilo. Někdo je ale nemá rád.

Šarlotka, která si vybrala tohle jídlo, si pochutnala, akorát by ubrala trochu brusinek. Také dala 9,5 bodu z deseti. Přála si více menších masových kuliček. 

Závěr

Dětem i mně jídla moc chutnala. Holky by ocenily méně brusinek a větší porci. Pravda je, že je tohle jídlo podráždilo (10 a 12 let) a daly by si další. Takže to bude zřejmě cíleno na menší strávníky. Pro větší děti se už vyplatí vzít dospěláckou verzi. 

Ochucené je jídlo moc dobře. Příprava je snadná a u dehydrované stravy ušetříte dost gramů v batohu, pokud jich ponesete víc.

Myslím si, že by masové kuličky mohly být menší. Prostě ty cca 4 koule rozdělit na menší. Lépe by se jídlo konzumovalo. Oceňuji možnost odtrhnout kus sáčku, když něco ujíte. I malá lžička dosáhne až na dno. 

Jedná se o velice chutné jídlo na cesty, které má díky dlouhé trvanlivosti možnost cestovat v batohu jako záloha, co kdyby. Znáte něco horšího než hladové dítě? Já jo, ještě hladovou ženu. 🙂 Moji 🙂

Holky byly z jídla nadšené a příště se těšíme na Adventure Menu KIDS – Mac&Cheese – máme dvě porce, jsem zvědavej, jaké to bude. 

Mrkněte i na video, protože tak důležité testerky hned tak neuvidíte. 🙂

Nesmím zapomenout na další novinky z kuchyně Adventure menu. A to jídla s vysokým podílem mouky z cvrčků. Nemám proti tomu vůbec nic, hmyz na talíři mám rád. Ještě jsem se k ochutnávce nedostal, ale brzy jistě dostanu. Přidám tedy popis jídla ze stránek výrobce a pár fotek obalů. Na podrobnější recenzi si budete muset počkat. 

Adventure Menu + SENS – Cvrččí proteinové penne s kuřecím masem v kreolské krémové omáčce – LIGHTWEIGHT 

Těstoviny s vysokým podílem cvrččí mouky jsme exkluzivně vyvinuli s parťáky z české firmy SENS. O cvrčcích se mluví jako o super-potravině budoucnosti. Jsou stejně kvalitním zdrojem bílkovin jako hovězí maso nebo ryby. Jejich chov je ale násobně ohleduplnější k životnímu prostředí a jejich konzumace šetrnější ke zdraví a pohodě našeho těla. Prostě maximum energie s minimálními dopady na přírodu. Tu kolem nás i v nás samotných.

Hezký den přeje Kraken 

Sdílet

Zanechat komentář