Ahoj, 

v dnešní recenzi se mrkneme na zoubek dalšímu jídlu pro malé cestovatele. Jak si povedou dvě porce Adventure menu KIDS – Mac&Cheese?

Tohle jídlo si holky samy vybraly a já, protože prostě chci všechno ochutnat, jsem šel do toho s tím, že něco málo zobnu.

U produktu na e-shopu mě zaujala hned první věta: Sytá zapékaná pochoutka plná jednoduchých, ale výrazných chutí poctivé smetany, goudy a čedaru, a tak jsem se na jídlo těšil.

Naplánovali jsme si procházku, zabalili věci a vyrazili s tím, že holky si dají AM, a já si osmahnu klobásku. 

V polovině toulání nás přepadnul hlad, tak jsem našel místo, rozjel dřívkáč a jdeme na to.

Protože budu jídlo dělat na pánvi, zvolil jsem mini dřívkáč Firebox a titanovou pánev. 

Pokud chci jen něco ohřát, tedy mít dlouhodobě stálý plamen, rozjedu dřívkáč a dál topím dřevěným uhlím nebo briketami na grilování. Uhlí je lepší. Dostanete stálou teplotu po dlouhou dobu.

Tahle dětská porce váží 250 g a máte několik možností, jak ji ohřát. Já se rozmýšlel nad ohřátím ve vodní lázni anebo smažením.

Příště to jídlo trošku rozehřeju v pytlíku, potom teprve přendám na pánev, kde to dosmažím. Hned řeknu proč. 

Otevřel jsem pytlík a jídlo dal na pánev. 

Bylo jen pár stupňů nad nulou, proto tuk, který byl v jídle, většinou zůstal uvnitř. Musel jsem ho pracně vyškrabávat lžičkou. Potom jsem prostě pytlík lehce nahřál a tuk jsem nalil na pánev. 

Za chvilku se rozvonělo po okolí smažené jídlo. Hlavně sýr se lehce přichytil na pánev. Není to vina jídla ale obsluhy. Mně to nevadí, mám připečené rád. 🙂

Ochutnávka

Jakmile se holky do toho pustily, tak jsem začal fotit a točit, najednou mi došlo, že tohle jídlo bude dobré, a že ho ani neochutnám. 

Skoro to tak bylo. Jak slibuje reklama, je to velice syté jídlo a bude k obědu stačit.

Chuť a konzistence super. Vůně mňamózní. V konečném hodnocení by holky přidaly nějaké maso a omáčku. No, prostě by z toho udělaly jako vždy úplně jiné jídlo. 🙂

Ale když to shrnu, tohle jim opravdu šmakovalo, i porce byla dostatečná.

A já se dočkal, a také ochutnal. Zbyl na mě lehce připálený čedar na spodku pánve, ale to já miluju, takže vše bylo v pořádku.

Holky vzaly psy na procházku a já jsem si na umazané pánvi orestoval nakrájené klobásky s tím, že budou moje. Ale vůně klobásek přilákala holky zpět se slovy, že jim vyhládlo. A tak jsem byl připraven o moje jídlo. 

Závěr

Když pominu cenu, tak za mě chutné a voňavé jídlo, celkem syté s vyváženou chutí. Zmínil jsem cenu? Dnes stojí 149,- Kč. Ano, pokud si vezmu svoje ingredience, těstoviny, sýry, máslo a smetanu, tak se dostanu na porci s lepší cenou, než je prodejní cena hotovky. ALE…

Ale nebude to za pět minut hotové. Je to prostě něco za něco a každý si musí říct, zda si sám chce kuchtit od A do Z, anebo sáhne po pytlíku. 

Tohle jídlo nám moc chutnalo a rád ho doporučím dál. 

Hezký den přeje Kraken 

Sdílet

Zanechat komentář