Zbylo mi 5 a půl klasu, na které už nikdo neměl chuť.
Stačilo jen vyloupat kukuřici z klasu a dát vařit.
Zhruba po dvaceti minutách odstavit a slít vodu.
Kdo nechce mít kaši úplně suchou tak nechá trochu vody anebo přidá mléko.
Já to dělal nasucho, jen jsem přidal trochu másla a mixoval tyčovým mixérem, každý dle chuti.
Ponechal jsem i kousky kukuřice, abych věděl co jím. Trochu soli a pepře a můžu pokračovat dál.
Na pánvi rozpustím trochu másla, kaši lehce prohřeju a poté přidám nastrouhaný parmezán.
Až se dobře vmíchá, tak kaši zasypu nasekanou pažitku a dochutím solí a pepřem.
Hodím na talíř, ozdobím sýrem a pažitkou a je hotovo.
Je to skvělá příloha, ale dá se to baštit i samotné.
Pravda, slušně to člověka zaplácne. Takovému jídlu říkám pracovně KYD☺
Dobrou chuť přeje Kraken
Joooo… kukurice!!!
Na vandry sebou vozim vzdycky polentu. Snadno se udela v horky vode, na to osmazenou cibulku, trochu parmazanu a treba jeste neco uzenyho. Jako vegetarian si koupim v DM uzeny tofu nebo veggie burtiky, ktery nemusej byt uchovany v chladnu. Vydrzi venku klidne tejden. Na oleji a s tou polentou…eeeh..mnam!!! Oooo ja se mam