Výrobky firmy Cnoc už používám několik let, hlavně dvou a třílitrové lahve, které mi věrně slouží a o kterých jsem psal zde,
Dnes ale z jiného soudku, tedy pytlíku. Buc Food Bag. Tak se tahle skládací věc jmenuje. Materiál je stejný jako na Cnoc lahvích, i posuvný uzávěr je stejný. Jsou zde navíc rysky na jednu, dvě a tři porce.
Ano, tenhle pytlík je na jídlo. Na přenos suchého jídla, které přímo v sáčku můžete zalít, anebo na přenos masa, omáček a hotových jídel.
Z čeho to je? Sáček CNOC Nutrition BUC je bez BPA, BPF, BPS a PVC, je stejně odolný jako lahve Vecto. WTF to je zkratek, že jsem se z toho opotil 🙂
Je to velmi odolný materiál, který jsem ani za dva roky nezničil 🙂 dokonce s těmi plnými lahvemi někdo házel a jezdil přes ně autem. Viz video.
Každopádně já je používal tak, jak se sluší a patří a pěkně podle návodu.
Take tenhle pytlík používám jak se má, dle návodu 🙂
Kde se píše, že zvládnou od -6 stupňů do +80 stupňů. Zvládnou i větší i menší teplotu, ale chápu, že se výrobce chrání.
Mě na tomhle pytlíku zaujala váha a mini rozměry při zabalení prázdného pytlíku. Takže 4,5 cm x 17,5 cm a váha 55 g.
Rozbalený pytlík pojme víc než 800 ml, ale po rysku je to 750 ml.
Rozměrem je pak 17,5 cm x 20,5 cm.
Jednoduchý posuvný uzávěr s pojistkou zaručí bezpečné přenášení obsahu.
S širokým hrdlem je dobrá manipulace, ať už dáváte potraviny dovnitř nebo ven.
V dešti jsem do pytlíku vložil foťák a byl v suchu a bezpečí. Ano, i na tohle se dá tenhle vak použít.
Hlavně po zabalení zabírá minimum místa.
Často jsem ho využíval jako nosič suchého jídla, nudle, kuskus, nebo vločky apod. a pak na místě jen zalil, zavřel a čekal. Výhoda je, že takto připravené jídlo můžete mít v pytlíku hotové a průběžně ujídat.
To se mi osvědčilo na military akcích, kde jsem z jedné várky ujídal celý den. Stačilo pár lžic jídla, a pak vak zase zavřít strčit do kapsy bundy a zase jít dál. Žádné umývání nádobí a podobně.
Jen pozor na ostré předměty, i když materiál vaku snese hodně.
Pokud uvaříte vodu, nechte jí tři minutky stát, aby teplota klesla na tu osmdesátku. Nic se pak nemůže stát, tuhle teplotu to zvládne v pohodě. A vlastně v případě nehody nehrozí opaření.
Já to často dělal tak, že jsem měl vodu v termosce a z ní zaléval jídlo. I instantní káva nebo čaj jdou zalít horkou vodou z termosky, která nemá 100 stupňů.
Některá jídla se v takové vodě neudělají, ale to si musí každý zkusit sám.
Já tenhle pytlík beru jako šikovný doplněk vybavení. Je to spíš kousek pro gramaře, ale i já ho využiju.
Někdy člověk nestíhá a tak ovesná kaše doma zalitá a snězená v klidu v lese velice potěší.
Údržba
No, ta je jednoduchá, stačí vypláchnout teplou vodou, rozevřít a nechat vyschnout. V dolní části jak je svařený spoj, se udržují nečistoty. Tam to chce zajet houbičkou s jarem anebo ubrouskem. Jde to lehce, díky širokému hrdlu tam strčíte celou ruku. Ale jak říkám jar a teplá voda, v přírodě jen teplá voda a je čisto.
Kolikrát jsem vyrazil jen na lehko. Do kapsy lžíci a tenhle pytlík. Do něj jsem dal trochu oleje a soli s pepřem. Poté jsem do pytlíku sbíral salátové byliny při putování přírodou. Když jsem měl hlad, tak jsem jen zastavil a najedl se. Vše se samo v pytlíku ochutilo.
Za mě dobrej kousek vybavení.
Ono takové naložené maso, se v tomhle pytlíku také dobře přenáší.
Možností použití je spousta. Třeba pytlík na sběr lesních plodů, nebo červíků a hmyzáků. Prostě podle chuti každého 🙂
To je vše co jsem schopen o tomhle zajímavém pytlíku napsat.
Hezký den přeje Kraken
Hm zajímavé , co takhle ještě na to neoprenovy obal? Který by udržel teplotu déle a sáček by by se dal i držet.