Ahoj, vítejte u dnešního článku, který se bude věnovat repelentům Pyramid.

Pokud jste milovníky přírody, bushcraftu nebo trávíte hodně času venku, určitě víte, jak nepříjemný může být hmyz. Dnes vám představím repelenty Pyramid, které jsou nejen účinné, ale také šetrné k životnímu prostředí.

Proč si vybrat repelenty Pyramid?

Skotská firma Pyramid se specializuje na vývoj a výrobu repelentů, které kombinují vysokou účinnost s šetrností k uživatelům i přírodě. V jejich nabídce najdete produkty jak s vysokým obsahem DEET, tak i varianty bez této látky, které jsou ideální pro děti, těhotné ženy a osoby s citlivou pokožkou.

Hlavní výhody repelentů Pyramid:

  1. Účinnost a dlouhá výdrž: Repelenty s DEET poskytují dlouhotrvající ochranu proti komárům, klíšťatům a jinému hmyzu.
  2. Šetrné alternativy: Produkty bez DEET jsou vhodné pro citlivou pokožku a šetrné k životnímu prostředí.
  3. Různé formy aplikace: Od sprejů po náramky. Repelenty Pyramid nabízí různé způsoby, jak se chránit před hmyzem.

Produkty Pyramid v akci

Na svých výpravách jsem měl možnost vyzkoušet několik typů repelentů Pyramid a zde jsou mé zkušenosti:

  1. Pyramid Trek 20 (20 % DEET): Ideální střední cesta pro běžné použití. Tento repelent poskytuje dobrou ochranu, aniž by byl příliš agresivní. Nemá pronikavou vůni, ale v některých oblastech už nestíhal chránit. Musel jsem tak sáhnout po Trek 50 anebo po Trek Ultra.

  2. Pyramid Trek 50 (50 % DEET): Pro místa s vysokou koncentrací hmyzu je tento repelent skvělou volbou. Výrazně snižuje riziko poštípání. Mnohem voňavější ale také účinnější. Tam kde dvacítka nestačila, je padesátka ok. Pokud jsem dlouho ležel ve vysoké trávě, ať už na břehu řeky nebo v údolí, raději jsem sáhl po Treku Ultra, který je prostě o level jinde.

  3. Pyramid Trek Sensitive: Tento repelent je bez DEET a je vhodný pro děti a osoby s citlivou pokožkou. Je příjemný na dotek a nezanechává nepříjemný zápach. Tohle je dětský repelent. Tenhle, a ještě Trek Natural. Oba příjemně a lehce vonící, na výlety a procházky dostačující.


Technické Detaily

Pro více informací o jednotlivých produktech můžete navštívit tyto odkazy:

Podívejte se na video níže, kde ukazuji, jak repelenty Pyramid používám v praxi:

Závěr, výhody a mínusy

Za mě fungující repelenty, které si můžete zvolit podle citlivosti pokožky nebo aktivity, kterou budete dělat. Já mám rád výkon, a proto je u mě Trek 20 na výlety, Trek 50 a Ultra na akce, kde nechci ponechat nic náhodě.

Nic není stoprocentní, a tak se mi stalo, že jsem byl i přes repelent napaden kloši anebo ovády. Pár kousanců jsem inkasoval, ale kolega, co nechtěl nastříkat, dopadl hůř. Ihned po návratu si objednal pár lahviček, protože měl na vlastní kůži důkaz, že to funguje. 

Jako minus bych uvedl specifický zápach – vůni. Ta Vás může na pár metrů i prozradit. U těch repelentů bez Deet je to výrazně méně bijící do nosu. Ale každý repelent smrdí, je to daň za pokožku bez kousanců. 

Druhá věc, co mně vadí jsou plastové lahvičky a chabé víčko. Víčko jsem hned po prvním použití ztratil a stalo se mi, že jsem v taktické vestě rozmáčknul, tedy prasknul repelent. Tak tedy pozor, kam budete v batohu repelent dávat. Není příjemné přijít o obsah v půlce treku. Jo, kdyby ta lahvička byla hliníková a víčko šroubovací, tak by to bylo jiné kafe. Ale potom by cena nebyla příjemných cca 300,- Kč. 

Jinak výhody jsem už popsal. Za mě dobré repelenty v různých variantách. Mrkněte na e-shop anebo na kamenné prodejny v Šumperku a Praze.

Sdílet

Zanechat komentář