Ahoj všem,
dnes bych vám rád popsal, co vše se událo v BUSHCRAFT shopu za posledních 10 LET. Ano, je to tak, a nám samotným vyrazilo dech, když jsme zjistili, že Vás vybavujeme do přírody už takovou dobu. 😊

Dnešní článek je vlastně takovou lehkou kronikou a ohlédnutím za tím, jak a co vše se za tu dobu událo.

Vděk, štěstí, radost… tohle všechno cítíme, když si uvědomíme, jak to všechno začalo…

10 let s vámi v přírodě – BUSHCRAFTshop.cz slaví!

Jako díky za Vaši důvěru a to, že jste u toho s námi, jsme se rozhodli připravit 10 týdnů akcí v Bushcraftshopu. Co všechno vás čeká a nemine najdete ZDE

Spouštíme BUSHCRAFTportal (2012)

Původní záměr psát články a recenze vybavení vznikl už v roce 2012, kdy jsme jako švagři Tomáš Böser a Tomáš Jurka, založili právě tento web ve snaze získat kolem sebe další nadšence, kteří by nám se psaním článků pomohli.

Postupem času na BUSHCRAFTportal začali psát články lidé jako Gero, Milan Matějka, Thom a také další Tomáš – konkrétně Tomáš Krákora alias Kraken.

Pár zajímavostí z roku 2012:

  1. První článek byl přidán 3. 11. 2012 a jmenoval se Kukri-nůž obávaných nepálských bojovníků Gurkhů a byl přečten celkem cca 11.000 uživateli.
  2. Za první měsíc jsme na Bushcraftportal přidali celkem 57 článků.

Co takhle spustit e-shop?! (2013)

V roce 2013 jsme dostali spoustu ohlasů od Vás našich podporovatelů a vznikla tak myšlenka založit druhý web, tentokrát e-shop a pokusit se dostat bushcraftové značky z celého světa pod jednu střechu. Tak se stalo, založili jsme doménu BUSHCRAFTshop.cz a ještě při práci jsme spustili malý e-shop.

Současně s tím, jsme vytvořili také náš první vlastní produkt JUBÖ STARTOVAČ, který sloužil jako podpalovač pro rozdělání ohně pomocí křesadla.

Založili jsme také dětský bushcraft oddíl a víkendy trávili s dětmi na výpravách a následně táborech.

Absolvovali jsme první výstavu v Popovicích na Moravě.

BUSHCRAFTshop.cz jako hlavní JOB? (2014)

Po prvních pár objednávkách v roce 2013 jsme se s Thomem rozhodli, že Bushcraftshop bude naše práce a svůj čas a úsilí jsme naplno věnovali e-shopu. Oba jsme opustili dosavadní zaměstnání, vzali peníze, které jsme za posledních pár let naspořili a rozhodli se to risknout!

Našli jsme vhodný prostor pro náš začátek, připravili pár regálů a nakoupili první zásoby zboží. Ještě v listopadu se nám podařila otevřít naše základna a současně prodejna v Šumperku.

Čas vypustit Krakena (2015)

Díky Vaší důvěře se nám podařilo s Bushcraftshopem obstát a brzy jsme si našli základnu Vás nadšených zálesáků a bushcrafťáků, kteří k nám jezdili mnohdy na celodenní výlety. Protože jsme však chtěli i nadále veškeré vybavení testovat, přišlo nám jako správná volba přibrat do týmu Krakena.

Na jedné z výstav jsme se také dohodli na spolupráci na výrobě nože s Gerdem Strohbachem a vznikl dnes už legendární Křovák, kterých už je mezi vámi více než 200 ks, mrknout na něj můžete TADY

BUSHCRAFT portál má svůj první nůž – je to Křovák

Seznámení s Bushcraftem (2016)

Po započetí spolupráce s Krakenem jsme chtěli naplno využít jeho potenciál a zkušenosti, netrvalo dlouho a myšlenka se změnila ve skutečnost. Připravili jsme koncept, našli místo a první Bushcraft kurz pod názvem Seznámení s Bushcraftem spatřil světlo světa a přivítal v roce 2016 své první účastníky.

Postupně jsme kurzy rozšířili o další témata, nicméně Seznámení s Buschraftem je stále jeden z našich nejoblíbenějších kurzů vůbec.

V roce 2016 vytvořil Thom Böser nůž s názvem Ötzi, vycházející svým tvarem z pěstního klínu, který jak známo používal jako nástroj muž z pravěké doby nalezený v mumifikovaném stavu v ledu, kterému se přezdívá Ötzi.

Právě tento nůž se stal ikonou. Dodnes je velmi ceněn a oblíben mezi nožovými nadšenci. Tak moc, že jej někteří nožíři a dokonce i firmy s oblibou napodobují. Jenže originál je jen jeden 😀

Náhodná setkání a vznik vlastní dílny a značky JuBö (2017-2018)

V roce 2017 jsme spustili naše velkoobchodní aktivity a začali jsme dodávat značky, které jsme zastupovali, dalším obchodů a e-shopům. K dnešnímu dni zastupujeme v rámci Česka a Slovenska hned několik významných Bushcraft a Outdoor značek jako například:

  • Sawyer – vodní cestovní filtry
  • Kupilka – dřevoplastové ECO nádobí
  • Nordic Pocket Saw – ruční řetězové pily
  • Morakniv – skvělé outdoor nože ze Švédska
  • Beavercraft – vyřezávací nože a nástroje pro dřevořezbu
  • UCO Gear – vybavení pro kempování
  • Stabilotherm – vybavení pro vaření v přírodě
  • Main Knives – zavírací nože

Ještě důležitějším milníkem však bylo setkání s Jaroslavem Brixi a jeho kamarádem Milanem Šmídkem, zakladatelem značky Gemma. Právě Milan byl u zrodu nápadu založit vlastní šicí dílnu. Právě s jeho pomocí jsme tak v Šumperku na přelomu roku 2017 a 2018 rozšířili své působení kromě skladu a prodejny, také o výrobu.

Do týmu jsme nabrali první švadleny a většina z nich u nás pracuje do teď. Právě v tomto roce vznikl také produkt, který se stal následně BestSellerem – batoh ZÁLESÁK.

Dobýváme Prahu (2019)

Aby náhodných setkání nebylo málo, na jedné z Příbramským výstav jsme se seznámili s Martinem Hlaváčem alias Skoťákem, který se stal asi po roce naším parťákem a následně také prodejcem v prodejně Praha.

Do šumperské prodejny jsme dosadili také člověka na svém místě, a to vždy dobře naladěného Máru alias Mearse – Raye Mearse. 😀

Nová doba – Covid přichází (2020)

Stejně jako většině z Vás se i nám změnil v roce 2020 svět. Ze dne na den bylo vše jinak, přišli nařízení a opatření týkající se šíření Covidu 19. Snažili jsme se být pro společnost prospěšní, zasedli jsme ke strojům a pustili se do šití roušek, které jsme pak darovali do místní nemocnice, záchrance pro Moravskoslezský kraj, místní Armádě spásy a dalším organizacím.

Díky tomu, že právě v této době nebylo možné podnikat a nedalo se dělat nic jiného, než chodit ven, byl nakonec i tento rok výzvou a nakonec rokem plným naděje.

Změny v pozadí (2021-2023)

V roce 2021 jsme byli nuceni změnit podnikatelskou strukturu a z malopodnikání jako živnostnící jsme se stali společností s.r.o., což sebou neslo spoustu administrativních změn.

Do toho jsme se rozhodli změnit kompletní design e-shopu a v tomto roce nás všechny tyto organizační změny vytěžovali téměř na 100%.

Vytvořili jsme svou vlastní voskovací technologii a zavedli ji do praxe, díky tomu začaly vznikat výrobky JuBö waxed vyráběné z voskovaného plátna.

Registrovali jsme značku a ochranou známku naší privátní značky JuBö Bushcraft.

No a když to šlo, vyráželi jsme za buscharftem do lesů místních i vzdálených. 🙂

Pokud jste dočetli až sem, tak jste zřejmě naši opravdový fandové a my jsme za to nesmírně rádi. Protože nebýt Vás, nikdy bychom si nesplnili svůj sen, nemohli spojit práci se zábavou, tak jak je tomu dnes.

Věřím a z Vašich reakcí tomu tak snad je, že je zřejmé, že BUSHCRAFTshop snad nikdy nebude jen obyčejný outdoor obchod, ale obchod party nadšenců, kteří prostě našli svůj života smysl!

Díky moc a nezapomeňte, že následujícíh 10 týdnů slavíme, soutěžíme, rozdáváme, zvýhodňujeme ceny, tak toho buďte součástí .🥳

Díky moc, máme Vás rádi!

Tomáš Jurka

Sdílet

Zanechat komentář