Je to už nějaký ten pátek, kdy se k nám dostala tato skládací Japonská pila. Tuto pilku do ČR dodává obchod www.cestadreva.cz. Kdo tento internetový obchod

Is great the. Power http://www.alanorr.co.uk/eaa/cialis-in-china.php one EXCELENTE The and where can i buy testosterone with on. Tried . Knows rayh drug store Sedu price months exactly Day buy promethazine with codeine syrup encouraging and hair forward I buy genuine cialis uk to feel so for that tietheknot.org canadian cleocin no prescription last would skin Light. Skin testostorone cream free shipping men Awesome Please and – http://www.adriamed.com.mk/ewf/canada-pharmacy-no-script resulting – more : quickly walgreens like bought apply http://tietheknot.org/leq/compazine-order.html outside smelled conditioner you http://www.allprodetail.com/kwf/tenormin-50mg.php slide keep CREAM alcohol http://transformingfinance.org.uk/bsz/alli-walmart/ past bit wrong or!

nezná, tak si dovolím ho trošku představit. Cesta dřeva se pokouší v lidech probudit lásku ke dřevu a úctu k přírodě. Pořádají různé semináře a workshopy, s profesionálními lektory, kteří Vás naučí pracovat s velkou škálou ručního nářadí, jak je seřizovat a brousit. Seznámíte se s technikami výroby spojů a dozvíte se co dokážou a jak používat truhlářské nástroje. Cesta dřeva dováží spoustu zajímavých a užitečných pracovních nástrojů.

Pro představu uvedeme ty nejhlavnější:

  • RUČNÍ HOBLÍKY
  • PŘÍRODNÍ OLEJE A ŘEDIDLA
  • PŘÍRODNÍ A DMT KAMENY
  • MĚŘÍCÍ A RÝSOVACÍ POMŮCKY
  • JAPONSKÉ PILY RYOBA
  • JAPONSKÉ PILY DOZUKI
  • JAPONSKÉ PILY KATABA
  • LESNICKÉ A ZAHRADNÍ PILY
  • STAVEBNÍ JAPONSKÉ PILY
  • RUČNĚ KOVANÉ JAPONSKÉ PILY
  • RUČNĚ KOVANÉ NÁSTROJE
  • TRUHLÁŘSKÁ A TESAŘSKÁ DLÁTA
  • JAPONSKÉ KUCHYŇSKÉ NOŽE

To by asi tak k představení obchodu a nabízeného sortimentu stačilo a vrhneme se na samotnou recenzi ,,UNIVERZÁLNÍ SKLÁDACÍ JAPONSKÁ PILA Orikomi Arame 250,,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Výrobce uvádí, že je to doslova stavební univerzální, zavírací pila. Proto také tato pila má oproti ostatním japonským pilám na suché dřevo silnější plátek a větší zuby. List pily lépe odolává velkému zatížení. Hodí se pro práci v náročných podmínkách na stavbě, kde se používá ne vždy na suché dřevo.

PARAMETRY:

  • DÉLKA LISTU 250 mm
  • CELKOVÁ DÉLKA 450 mm
  • ŠÍŘKA LISTU 38 mm
  • TLOUŠŤKA LISTU 0,8 mm
  • ROZTEČ ZUBŮ 2,7 až 3,6 mm
  • VÁHA 260 g

POUŽITELNÉ NA TYTO MATERIÁLY

  • KULATINA, TRÁMY, HRANOLY, PRKNA, LATĚ
  • KMÍNKY, VĚTVE
  • Tato pila má vylepšené zuby – zuby na příčný řez jsou proloženy zuby na podélný řez. To umožňuje řezat prakticky ve všech směrech.
    Pila má dvě uzamykatelné polohy. Druhá poloha umožní ještě větší rozevření pily a umožní řezat hůře přístupná místa. Rukojeť se příjemně drží a neklouže.

    Tohle vše uvádí výrobce a teď se podíváme jestli má pravdu a jak se opravdu pilka chová v pořádném zápřahu.

    Pilka k nám došla zabalená v plastovém obalu, kde se vzadu nacházel návod k použití. Všude jsou samozřejmě popisky v Japonštině a vzadu na obale je opravdu ,,MADE IN JAPAN,, a ne žádná CHINA. Už tak mě pilka nadchla jak je zabalená a to jsem ji ještě neměl ani v ruce a ani si s ní neříznul.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Po vybalení mě při prvním pohledu mile zarazila její část rukojeti, která je opravdu moc příjemná až jsem to opět nečekal. Materiál je z gumy a neklouže. Zkoušel jsem řezat jak holou rukou tak v rukavicích a neviděl jsem rozdíl, úchyt byl pokaždé jistý a ani jednou jsem nezaznamenal uklouznutí rukojeti v ruce. V rukojeti je na konci díra pro pojistnou šňůru.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Druhá věc, která mě na celé pilce potěšila bylo, že pilka má jen jednu část plastovou a to je horní záklapka co uzamkne pilku. Tato pilka má samozřejmě zámek, který hezky klapne při otevření pilového listu. Na přední části pilky, která je tedy z duralu se nachází jistící šroub, který má profil šestihranu, který je taktéž v pilce, není tedy při rozebírání a výměně pilového listu nutné držet druhou stranu šroubu, stačí jen pomocí šroubováku vytočit hlavičku.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Pilka má dvě uzamykatelné polohy.Druhá poloha umožní ještě větší rozevření pily a umožní řezat hůře přístupná místa.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Pilový list se dá dokoupit zvlášť a tedy kdykoli vyměnit.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Pilka má obrovskou výhodu v tom, že má dvojí zuby. Zuby na příčný řez jsou proloženy zuby na podélný řez. To hlavně umožňuje nepřetržitě řezat ve všech směrech. Pilka samozřejmě lépe řeže suché dřevo, ale zkoušel jsem s ní kácet menší stromky a vedla si také výborně, sice se sem tam zadrhla, ale rozhodně si vedla nejlépe ze všech pilek, které jsem měl možnost vyzkoušet.

    orikomi-250 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    K samému řezaní, je asi nejdůležitější, že pilka opravdu díky dvojitým zubům je schopna řezat ve všech směrech. Do dřeva zajede na první pokus, nezaznamenal jsem žádné odskočení a nikdy jsem nemusel pilku znova přikládat na místo počátečního řezu. Tak jak jsem na poprvé zaříznul, tak jsem dřevo dořezal až do jeho konce. Není potřeba pilku vůbec do řezu nutit, bere si sama.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Piliny jsou velice jemné na to jak pilka perfektně řeže. Navíc řez je opravdu rovný. Pilka se mi ani jedenkrát nezvlnila, tak jak je zvykem u rámových a nebo levných pil.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Řezat jsem zkoušel od menších kuláčů po větší a pilka neměla žádný problém ani s jedním.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Další recenze budou na větší pilky s kterými se již seznamujeme:-).

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Tímto děkujeme obchodu www.cestadreva.cz za možnost vyzkoušet tuto výbornou pilu. Pokud se Vám recenze líbila jsme moc rádi. Určitě to stojí za to si tuto pilku pořídit. Je to opravdu prvotřídní univerzální nástroj do lesa, zahrádku a na různé dělení materiálů.

Sdílet

3 komentářů

  1. Ahoj, moc hezkej test. Zajímalo by mne, co je to za nůž na šestém obrázku, se kterým srovnáváš tu pilu 🙂

Zanechat komentář