Naplánovali jsme spíše menší trasu, ale o to více poučnou. Podél trasy byla poučná stezka pro děti. Hned jak jsme vystoupili z vlaku nás čekal menší výstup do kopce a na něm bylo první poučné stanoviště, děti tam mohou určovat druhy stromů a pokud si nevědí rady, tak mají možnost si o každém vysazeném stromu přečíst nějaké informace. Ale jelikož naše děti jsou šikovné žádnou radu nepotřebovaly a stromy určovaly zcela bezchybně.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAPokračovali jsme v cestě když jsme narazili na kořen staré borovice a hned jsme měli možnost vyzkoušet jeden z přírodních podpalovačů, děti si přišly na další vědomost, ale hlavně pro ně bylo zásadní, že si mohly zaškrtat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERANa odpočívadle nás čekala svačina a pro děti zase další zážitek, měly možnost skládat puzzle, které bylo umístěno podél stezky. Ale hlavně jsme s sebou měli praky a asi si dokážete představit co to znamenalo. Děti náhle ožily a už to lítalo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAPodél cesty rostla vhodná tráva na rozdělání ohně. Tak si vyzkoušely další přírodní podpalovač, ze začátku se jim moc nedařilo, ale kdo má trpělivost tak zvítězí.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeden z rozcestníků nás lákal na POKLAD čertíka Bradlíka, ale ten jsme bohužel nenašli, ale za to jsme měli moc hezké pohledy na skalní útvary. Děti byly samozřejmě nadšené z toho, že se tam mohly pohybovat, my už tolik ne, ale byli jsme obezřetní a nikomu se nic nestalo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAPo neúspěšném hledání pokladu jsme dorazili k památnému stromu. Král bradla, jak se strom jmenuje je již bohužel položený na zemi, ale je ve velice zachovalém stavu. Děti si mohly zaluštit bludiště co bylo na informačních tabulích, které jsou na stanovišti u památného stromu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERANa odpočívadle, kde bylo moc hezké ohniště a studánka jsme si doplnili zásoby pitné vody a ani jsme nemuseli použít naše filtry Sawyer, protože studánka Běžinka je pitná.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERANo a konečně jsme dorazili do cíle, šli jsme se podívat na vyhlídku. Jsou krásně vidět Šumvaldské rybníky. Děti čekala odměna za ušlé kilometry. Rozdělali jsme oheň a začali připravovat jídlo, tentokrát jsme měli ražničí a ani špekáček nechyběl.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAČertík Bradlík

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sdílet

Zanechat komentář