V sortimentu firmy Condor jsem před časem objevil dva zajímavé batůžky. Jeden menší a druhý větší. Jsou to opravdu malé batohy, žádné vzducholodě.

DSC01139

Společného mají výrobce, pevný materiál a oba dva mají ve výbavě 2,5l hydratační vak.

DSC01162

Do delšího testování jsem si vybral větší CONDOR Fuel Hydration Pack v olivové barvě.

 

DSC00349Mám ho v zápřahu téměř denně, už půl roku. V klidu pobere svačinu, pár drobností a poradí si i s náhradním oblečením na večer.

Drábské světničky (11)

IMG_3469

Výhodou je hydratační vak, který je součástí balení. Vak není žádná špička, přirovnal bych ho k modelům od Camelbaku cca 10let starým. Co by člověk chtěl za ty peníze 🙂

DSC01146

Pro méně náročného uživatele bohatě stačí a svůj úkol splní dobře. Široký otvor pro plnění vaku a kryt náustku potěší.

DSC01147

Barva náustku, vaku i neoprenový obal hadičky je vždy v olivové barvě. K olivovému batohu to sedí, ale k pískovému nebo černému už méně. Ale barva nemá na funkci vliv. 🙂

DSC01150

Po vybalení je hydratační vak cítit plastem a je dobré ho řádně vypláchnout teplou vodou a vyčistit. K tomuto účelu používám kombinaci ocet, kypřící prášek do pečiva a teplá voda. Po třech vypláchnutích je to ok. Tento nepříjemný plastový pocit na jazyku jsem míval i u dražšího camelbaku, takže jsem klidný.

DSC01148

Hydratační vak se zasouvá do batohu jednoduše po rozepnutí suchého zipu. Na můj vkus je tam sucháče málo a někdy se mi stalo, že se sucháč uvolnil. Tady se mohlo klidně přidat.

DSC01151

Pokud je vak uvnitř, tak je možné hadičku vysunout na levou ale i pravou stranu. Na ramenních popruzích však chybí háček na fixování hadičky a ta pak při rychlejší chůzi nebo běhu plandá. Detail.

DSC01152

 

Krytka náustku je příjemný doplněk, samotný náustek sice funkci plní, ale technicky už je v jiném století. V tom předchozím 🙂

Ještě že je zde zavírání páčkou. Vak funguje bez problému, ale uspokojí spíš méně náročného uživatele.

DSC01149

Záda batohu jsou lehce polstrovaná a potažená tkaninou mesh, která je sice příjemná, ale v kombinaci s jehličím funguje jako jehelníček. Je potřeba dávat pozor, kam s batohem praštíte.

DSC01143

Jednoduché ramenní popruhy a prsní popruh, bederák je vlastně jen širší popruh. Ale u takového batůžku jde spíš jen o fixaci batohu na zádech než o rozložení váhy na bedra.

IMG_3516

IMG_3545

V horní části batohu je ouško na snadnější přenášení v ruce.

thumb_DSC00028_1024

Při pohledu na batoh zaujme velký panel se suchým zipem a molle vazba.

Na vazbu lze leccos navěsit, ale já to nevyužil. Panel s molle vazbou je vlastně velká kapsa krytá zipem.

DSC01153

Po rozepnutí vidíme velkou mesh kapsu uzavřenou zipem a velký prostor blíže u těla. Tam se vejde třeba tablet, a aby nevypadl, tak je zde popruh s přezkou. Mezi tyhle dva prostory můžete nacpat spousty drobností anebo využít panel se suchým zipem a umístit zde třeba zbraň.

DSC00291

Na vršku batohu je panel se suchým zipem na nášivku a pod ním se ukrývá polstrovaná kapsa na brýle, foťák nebo telefon.

DSC01154

Tak a dostávám se k hlavní komoře batohu, která v klidu pojme lahev na pití, svačinu, pláštěnku a spousty dalšího vybavení. Na to jak malý batoh to je, tak se do něj vejde dost věcí.

Dětský den v Tymákově (25)

Blíž k zádům je jedna otevřená kapsa, jinak je prostor volný a polstrovaný jemnou látkou.

DSC01155

thumb_DSC09991_1024

Ve spodní části batohu, na obou bocích jsou dvě malé podlouhlé kapsy na zip. Do kterých se vejde třeba svítilna nebo teleskopický obušek.

DSC01142

DSC01140

Tak stručný popis máme za sebou a teď něco z praxe.

DSC00359

Plně naložený batoh na zádech sedí dobře a někdy jsem rád využil prsního popruhu, který po zapnutí trošku rozloží váhu a ubere jí z ramen.

Dětský den v Tymákově (81)

Nikde nic netlačí ani při špatném naložení batohu. Za to vděčí vaku na vodu, který zde funguje jako rám batohu. Batoh má dobrý rozměr, příjemně vyplňuje celá záda a dobře sedí.

ZOO Plzeň (5)

Není nepromokavý, ale chvilku dešti odolává. Zasloužil by si pláštěnku.

IMG_3561

Už ze začátku se na batůžku nacházelo několik uvolněných nití, které jsem nijak neupravoval a jen jsem je pozoroval. Nikde se nic nepáře a to je dobře. Jsou to tedy jen nezačištěné detaily.

DSC01145

DSC01144

DSC00288

Na porovnání jsem si ještě vzal menšího brášku CONDOR Hydration Pack, který nemá tolik kapes a celkově je ještě jednodušší.

DSC01159

Po rozepnutí bočního zipu se objem zvětší.

DSC01160

Má v základu stejný vak o stejném objemu. Rozměr zad je stejný, jen bederák je ještě tenčí popruh než u většího brášky. Celkově je to prostě menší bráška ☺

DSC01139

Také je levnější. Takže máte na výběr jak v barvách, ceně,  tak i velikostech.

DSC01161

DSC01158

DSC01156

Po dobu co jsem batoh nosil, jsem nezaznamenal nic závažného, proč bych batoh nemohl doporučit. Mám rád tyhle batohy na hydratační vak. Už 16let používám zhruba stejně velký batůžek od firmy SPM Liberec, který se už bohužel nevyrábí.

DSC01163 (2)

Proto jsem hledal nějakou náhradu. Né, že by Hydro SPM nějak končil službu, ale někdy je potřeba nosit něco méně nápadného.

IMG_3427

Jak už jsem napsal dříve, tyhle dva batůžky jsou ideální na jednodenní výlety s dostatečnou zásobou tekutin a velmi příjemným poměrem cena/výkon.

bushcraftshop_button_buy

Hezký den bez žízně přeje Kraken

 

Sdílet

3 komentářů

Zanechat komentář