Mladých instruktorů bylo kolem 24 a přidalo se i pár zkušenějších instruktorů.

Ráno proběhla ukázka a přednáška o vybavení. O tom, jak a co si zabalit na potulky přírodou. Do oběda proběhlo i povídání o přístřešcích, o chování v přírodě, o bezpečnosti a prevenci.

Po obědě se pokračovalo povídáním a ukázkami získání, přenášení a filtrace vody. Následoval krátký přesun a pár hodin se točilo kolem rozdělávání ohně. Takže se probralo vše, včetně bezpečnosti, ekologie, přípravy, technik rozdělávání i hašení a úklid ohniště. Práce s nožem a s pilou byla také na pořadu dne. Prostě takové shrnutí a nakousnutí všech důležitých témat.

Pak se mladí instruktoři rozdělili do skupin a rozutekli po okolí. Jejich úkolem bylo najít si vhodné místo na nocování a postavit improvizovaný přístřešek z přírodních materiálů.

Při stavbě jsem obcházel stanoviště a snažil se poradit. Když svítí sluníčko, tak Vás moc nezajímají rady někoho dalšího, že tady jste v dolíku a že máte malý sklon střechy atd. Po několika hodinách sluníčka přišel vítr a s ním slušná bouřka, že nebylo na krok vidět. Rychle vše dodělat a schovat se. Ano teď se ukázalo, kdo dával pozor a kdo ne. Z celkem šesti skupin si tři postavily slušný přístřešek. Na to, že to stavěli poprvé, tak to bylo dobré. Příště už budou vědět, co mají dělat.

Přístřešky, to byla jen perlička na dortu.

Děkujeme celému týmu tábora Černý potok za pozvání a příští rok se budeme těšit na další partu. Kraken

Sdílet

Zanechat komentář