Určitě to znáte sami, stačí pár dírek v houbě a už letí zpět na zem. U mě to tak není, červivá houba  zůstává v mém košíku a doma jí rychle zpracuju. Vždyť ten červík je bílkovina.

V předchozích článcích jsem ukazoval sušené moučné červy, cvrčky a sarančata. Pár lidí se ozvalo, kde dá v přírodě červík najít. Ty, co jsou na shnilém mase ty nejezte, ale můžete je použít jako návnadu na ryby. Červy pod kůrou si však můžete dát v klidu, ale o tom bude jiný článek.

Nás dnes zajímají červi v houbách. Samozřejmě musí ta houba být jedlá a červíci musí mít dostatek času vyrůst. Pod 1 cm délky je stejně nejste schopni sebrat. I tak je to namáhavá práce, ale zase u ní můžete ležet. Takže výdej vaší energie bude minimální. Pokud se budete chystat na větší množství, tak doporučuju sebrané červíky dát do hrnečku, lehce propláchout vodou, aby se červi zbavili zbytků houby a pak je povařit nebo osmahnout. Podle chuti.

 

A jak takový červík bude chutnat? No jasně že po houbách, vždyť nic jiného nestihnul ochutnat.

Pár jich můžete zkusit sezobnout jen tak. Vzpomeňte si na to, až půjdete do lesa na houby. Lesu zdar a dobrou chuť přeje Kraken.

Sdílet

Zanechat komentář