Česká rodinná firma Kama začala svoje pletené výrobky dělat už před 27 lety.

Kdo nezná historii této firmy, tak doporučuji mrknout sem  http://www.kama.cz/historie-spolecnosti

Mám rád takové příběhy. Svetr Kama jsem vždycky chtěl, už nějaký ten rok ho máme na prodejně, ale znáte to, kovářova kobyla chodí bosa. Na konci léta jsem se rozhodnul a vybral jsem si jeden z nich. Pravda nejraději bych sáhnul po zeleném, ale na zimu by byl bílý se vzorem také fajn, modrý do města? ideální ☺ , no prostě, bylo to těžké 🙂

 

 

Nakonec to vyhrál tenhle černý se vzorem. Složení materiálu je 50% merino a 50% akryl. První, co vás napadne, když si svetr oblečete, je, že je hebký. Mám rád tvrdé a pevné materiály a tak jsem se už od začátku obával o životnost svetru.

Suché zipy se s merinem nekamarádí. Teda, kamarádí se až moc, drží na něm skvěle. Od batohu a od vojenské parky mám na svetru poškozená místa. Ano můžu si za to sám, a proto to zde píšu, aby si dal každý pozor. Prostě suchý zip je neřád.

Údržba je jednoduchá, pokud máte pračku s programem na šetrné praní. Pokud ne, tak jedině v ruce.

Každopádně to teplo, které svetr poskytuje, za tu práci stojí. Je to dobrá tepelná izolace. Rád ho nosím jako druhou vrstvu a někdy, když nefouká i jako první vrstvu. Proto stále pokukuji po podobném výrobku, ale s membránou gore windstopper, která bude větruodolná.

Ale to až příští rok. Teď si vystačím s tímhle, nosím ho jak do města na slušňáka, tak i do lesa pod bundu.

Zkoušel jsem si velikost L, ale nakonec jsem si vzal XL.

Obě velikosti fajn, rukávy dost dlouhé. To občas bývá u velikostí problém. Tady máte dlouhé rukávy, i když řídíte auto apod. Pokud se zapne zip u krku, tak stojáček pěkně sedí kolem krku a neškrtí.  

Dost mne překvapila výdrž materiálu, co se týče pachů. Ano, oheň je cítit, ale pot tak za tři až čtyři dny aktivního nošení. Pak ho beru na došpinění do lesa a nakonec do pračky.

Tepelný komfort je perfektní. Se svetrem jsem strávil několik desítek hodin a zvyknul jsem si na něj. Vím, že mi v létě bude chybět.

Ale teď je prosinec, tedy ještě dlouhá doba na nošení. Oblečení Kama je dost známé a u lidí oblíbené. Chápu to. Myslím, že u jednoho svetru nezůstanu.

Sortiment je široký a svůj produkt si nejde každý.

 

Hezký den přeje Kraken

Sdílet

Zanechat komentář