Když jsem jí viděl poprvé, bylo to na březnovém veletrhu IWA 2017, tak jsem se zamiloval na první pohled. Jsem kšiltovkový typ 🙂 oblíbil jsem si kšiltovku FJÄLLRÄVEN Helags. Je tenká, lehká a sedí mi. Na zimu je však dost tenká a sedí na hlavě trošku výš.

 

Zatímco čepice ÖVIK je jinak střižená, sedí hlouběji na hlavě a zakrývá tak víc hlavu. Čapka Helags je z klasické G1000 zatímco čapka ÖVIK je z hrubějšího a těžšího materiálu G100 Heavy Duty. Neprofoukne, odolává dešti a drží teplo. Celý přední panel je z kostkovaného plédu. Někomu možná tenhle styl nesedí, ale mně se to líbí. Je to takové dědkovské 🙂

Čepice má čtyři duté nýtky jako větrání a zadní nastavitelný pásek pojištěný mosaznou přezkou.

Čepice drží tvar a na hlavě sedí skvěle. Díky nižšímu posezu nemá vítr šanci jí z hlavy sundat. Stala se mojí lesní čapkou číslo 1. Ano na léto to není, ale od podzimu do jara může makat.

Zpracování je perfektní, i když na cedulce kouká made in china. Cedulka také říká, že se má prát v ruce. To jsem zatím dělal jen dvakrát. Také jsem naolejoval znak lišky, aby tolik nesvítila. Zastavím se ještě u velikosti. Normálně mám velikost 56-57 cm a podle tabulek na tuhle čapku jsem pořídil S/M, druhá velikost L/XL byla moooc velká.

 

Čapka mi dělá radost od pozdního léta a jen párkrát jsem jí nahradil kulichem. Prostě je to kámoš do nepohody. Pokud hledáte odolnou čepici, tak Vám tuhle můžu vřele doporučit.

Hezký den přeje Kraken

Sdílet

Zanechat komentář