Když mi před rokem kolega ukázal první sandály, říkal jsem si nene, tohle nepotřebuju, mám přece svoje prstové boty. Pravda je, že v Boskách je noha volnější, lépe dýchá a také se lépe nazouvají. Nejdříve je potřeba se s Boskama sžít, pořádně si je nastavit. A pak už je to pohoda.

Je jasné, že moje zvědavost zvítězila a vzal jsem si model Light s umělou stélkou, tloušťkou 11 mm a váhou páru 259 g.

Jsou to velmi příjemné záložní botky. Do kempu ideál. Není nad to si po celém dni v pohorkách nebo kanadách odlehčit a nazout Bosky. Stélka o tloušťce 11 mm je dostačující na tlumení kamínků, šišek a větviček v lese. Bosky jsou odolné a nevadí jim bláto ani voda. Pokud si je jednou dobře nastavíte, tak potom je nazutí otázka vteřiny.

Po pár měsících jsem byl zlomený na ještě tenčí model. Model Bare je tenoučká botka s koženou stélkou a tloušťkou 7 mm. Na tenké podrážky jsem už zvyklý z prstových bot, kde používám ty nejtenčí modely. Váha páru Bare Bosek je 205 g. To je naprostá pecka. Na batohu je ani necítíte a na noze také ne.

Nějaký ten rok nosím prstové boty a na chození s Boskama jsem si musel trochu zvykat. Pravda je, že kolikrát se přistihnu, jak kontroluju, zda na nohách vůbec něco mám. Na léto je to super. Někomu může dělat problém uchycení předního popruhu. Z tohoto důvodu nenosím žabky, kde popruh prochází u palce. Bosky však mají další popruhy k fixaci a botka tak nedrží jen na jednom místě.

Každopádně jsem z nošení nadšený. Super lehké a vzdušné. Přesto sedí na noze a dá se s nimi i dobře řídit auto. Oproti kolegům, kteří používají bosky skoro denně, díky tomu že jsou na obchodě, mám méně zkušeností. Kolegové si bosky velice pochvalují a tak je jasné, že tento sortiment najdete na www.bushcraftshop.cz.

 

 

Pokud chcete mít něco speciálního, tak doporučuju chvilku vydržet. Připravuje se speciální bushcraftová edice s logem a dřevěným dekorem.

Za pár týdnů budou v prodeji a to pouze u nás.

Mrkněte na fotky, řekl bych, že design je velice povedený.

 

Jaká je údržba těchto sandálů? Ty s umělou stélkou jen vydrbu kartáčkem pod vlažnou vodou a jsou jako nové. Ty s koženou stélkou už nevypadají jako nové. I při pravidelném čištění jsou místa na kůži tmavší. Popruhy na obou Boskách jsou bez známek používání a jediné kde je vidět, že se bosky nosí, je plechové zakončení předního popruhu ve spodní části podrážky. Ale to na funkci nemá vliv. 

Již dříve jsem nějaké sandály nosil, ale tohle je úplně jiný pocit nošení, prostě jiná liga.

Je důležité si je zkusit na živo. A to můžete třeba na naší prodejně v Šumperku. 

Hezký den přeje Kraken

Sdílet

3 komentářů

  1. Michal Hruška 13.5.2018 v 4.40

    Tak to je perfekt, že bude vaše edice. Na tu rozhodně počkám tyto sandály mně hodně zaujaly. Jen tak dál. S pozdravem Hruška.

  2. Ahoj,

    chtěl bych se zeptat, jestli se v těchhle sandálích (nebo v barefootech obecně) dá řídit auto, případně jak to jde? O barefootech už uvažuju nějakou dobu, ale autu se ze zdravotních důvodů nevyhnu. Tak abych se případně nemusel pořád přezouvat.

    Dík, Kuba

    • Ahoj Kubo,
      Bushcraft verzi mám aktuálně na testovaní. Řídit automobil s ní jde úplně bez problému. Vždy jsem měl klasické sandály a tyhle s očkem na palec jsou ve finále ještě šikovnější třeba na běh. Jediné mínus pro někoho je bosá noha nebo spiciální ponožky do prsťáků…

Zanechat komentář