Jde částečně o teorii, ukázky vybavení a pak také o praktickou část, která se skládá z pohybu po lese a pobytu v lese.

Teorie a ukázky vybavení zaberou část dne, ale u každého se zastavíme a probereme jejich vybavení do přírody a důvody proč tu věc s sebou nosit a proč ne.

Někdy člověka překvapí, co si kdo do batohu dá, a co považuje za důležité sebou mít.

Praktická část je složená z části manipulace a práce s nožem. Rozdělávání ohně, získávání vody a také stavba přístřešku.

Ta zabere nejvíc času a také je důležitá pro noční část akce. Nocování v improvizovaném přístřešku. V letních měsících je to hračka, spaní pod širákem má svoje kouzlo. Tentokrát však vydatně pršelo a celý den to bylo jak v dubnu, zima, déšť a mokro. Každý se k tomu postavil jinak, a bylo to vidět i na pečlivosti stavby. Některé přístřešky byly moc pěkné a věřím, že by účastníky v pohodě ochránily před nepřízní počasí.

Hlavní vedoucí nakonec nocování odvolal, nepotřebuje prochladlé instruktory. Ti tak měli čas na regeneraci a usušení všech věcí. 

I tak to bylo dost náročné a bylo fajn vidět to nadšení a zapálení. Žádné fňukání jsem nezaregistroval a jsem moc rád, že taková banda instruktorů se bude starat o prcky, kteří si přijedou na tábor užít. 

Moc se mi tábor Černý potok líbí, příští rok se sem pokusím dostat svoje děti. Kombinace skvělé party instruktorů, zajímavého programu, zařízení tábora a čisté přírody je perfektní. Klidně mrkněte na to, co se v táboře děje.

http://www.facebook.com/taborcernypotok

 

Home

Přeju hezký den. Kraken 

Sdílet

Zanechat komentář