Hodinky jsou velké akorát. Zaujme jejich nízká váha. Mám ještě jedny Luminoxy, které mají ocelové tělo a pro zajímavost hodím i pár údajů k další hodinkám z mé poličky.

Luminox série 3000 váha i s řemínkem 46 g, Luminox ocelové tělo 82 g, Steinhart 137 g a Victorinox Inox až 150 g.

 

Pokud sundám z ruky Steinharty nebo Victorinoxy a nasadím ty lehké Luminoxy, říkám si, že je na ruce vůbec necítím.

Hodinky u mne dostávají zabrat. Stále je o něco odírám a dostávají různé rány při práci i zábavě.

Před několika lety se mi podařilo rozbít sklíčko. Ne, opravdu jsem s nimi nedělal žádnou prasárnu. Prostě se to stalo. V té době před přibližně 10 lety jsem bohužel nenašel žádného ochotného hodináře, který by se do opravy pustil.

Před pár měsíci jsem se na Instagramu pustil do řeči s borcem z www.chronoshop.cz, což je obchod s hodinkami. Znám je delší dobu a pár hodinek jsem u nich kupoval. Chlapi mi nabídli, že se na ty moje dorvané Luminoxy podívají. 

Nakonec došlo k výměně skla i s trubicemi. A protože našli na skladě modré a já s tím souhlasil, tak mám raritku, modré tritium na lunetě a zelené na ručkách. Také nová baterie, vyčištění strojku, těsnění a tlaková zkouška. Ještě jsem si objednal pásek nato strap a hodinky jsou jako nové. 

Mám z toho velkou radost. Konečně mi někdo vdechl starým hodinkám život. Na lunetě jsou stopy po používání, ale jinak jsou hodinky jako nové.

Chtěl jsem tímto článkem poděkovat borcům z Chronoshopu, za ochotu při prodeji nových hodinek i za opravu starých kousků. Díky kluci.

Luminoxy jsou hodinky pro každou příležitost, ale teď pár měsíců tahám těžké a odolné Victorinox Inox a o těch bude jeden s dalších článků. 

 

Mějte se hezky a ať Vám to tiká. Kraken.

Sdílet

2 komentářů

  1. Ahoj, muzu poprosit cenovku za ru opravu? Mám úplně stejný hodinky s naprosto stejným problémem. Díky moc

  2. Mám tenhle model asi 15 let a jsou super. Hlavně váha a osvětlení. V noci ve spacáku se se třeba vzbudím, stačí rychlá kontrola a vím kolik mi zbývá do vstávání.
    V lunetě mi po čase vypadlo sklíčko na pozici 12, ale ta kapsle tam drží do teď. Sklo přežilo všechny rány v pohodě. Za celou dobu mám na něm jen dva malé vlasové škrábance.
    Servisuju je přímo u autorizovaného prodejce ftime.
    Jednou výměna strojku (asi 1200,-) a jednou znovusazení ruček. Po pádu na dlažbu začala drhnout vteřinovka o minutovku (asi 350,-)
    Původně jsem měl gumový řemínek, pak asi ještě dva. Jsou nepřiměřeně drahé k ceně hodinek a jejich životnosti (kolem 1000,-), tak jsem pořídil NATO řemen sice také drahý od Luminoxu, ale ten oproti gumovému vydrží věky.

Zanechat komentář