První je vak, který má objem 4 litry, v horní části se dá uzavřít na suchý zip, pojistit plastovou přezkou na gumové pružence a dá se rolovat jako lodní vak.

Pokud je vak prázdný, tak zabírá méně místa než šátek v kapse. Ale dá se po rozložení slušně nacpat. Já ho používám na přenášení potravin. Paprika, mrkev, cibule, česnek nebo brambory. Vejde se jich tam dost na pořádné vaření. Uzavřený vak se dá i zavěsit na strom a potraviny jsou tak chráněné před predátory.

Samozřejmě, že můžete do vaku dát jakékoliv další věci. Tím, že je snadno čistitelný, tak pojme všechno.

Do vaku můžete i nabrat vodu a uhasit oheň, vak neudrží vodu věčně, ale na to abyste s vodou ve vaku ušli cca 300 m, to bohatě stačí.

Rozměr je šířka 220 mm a výška 340 mm.

Dalším kouskem je měšec, jedná se o takovou skládačku. V případě složení zabere minimum místa a neváží skoro nic.

Po rozložení pojme drobné předměty včetně mincí, šroubků, diabolek, kuliček do praku anebo troudu. Troud, to je to co já v měšci nosím nejčastěji. Drobné chmýří z bodláků, vrcholky travin a jemné šupinky březové kůry. To vše měšec pojme a chrání před větrem a vlhkostí. Byť se to nezdá, ale měšec pojme hodně troudu.

Nosím ho buďto pověšený na opasku nebo připnutý na popruh batohu. Je tak vždy při ruce a můžu do něj během pochodu přidávat nalezený troud. Znáte to, nacpete si vše do kapes, tam se to rozdrolí a pak to máte všude i doma v pračce. Díky měšci je chmýří pod kontrolou.

Měšec se také hodí na sběr bobulí a plodů. I když na to jsou lepší větší vaky. Ale měšec poslouží také. Snadno se čistí a chmýří se z voskovaného plátna dobře dostane dolů.

Rozměr rozloženého měšce je cca 220 mm.

Poslední kousek z voskovaného plátna je organizér.

Vypadá jak obálka, jako psaníčko. Na zadní straně jsou průvleky na opasek a pak dva popruhy, díky kterým můžete tento organizér připnout na molle vazbu. Vstup do organizéru je krytý suchým zipem. Uvnitř se nachází jedna přepážka rozdělující organizér na dva prostory, jeden je malinko větší a pojme hodně plátů březové kůry, tabulku čokolády nebo menší zápisník. V druhém prostoru jsou gumová pružidla jako tunýlky pro tužky, firesteel ale i nůž, ocílku a podobně.

Organizér může sloužit jako přepravní kapsa pro potřeby na rozdělání ohně. Zápisník nebo dokumenty, malá peněženka no prostě cokoliv vás napadne Celý organizér tak můžete šoupnout do batohu, do kapsy u kalhot anebo připnou na batoh či opasek. Jak se říká, podle chuti každého. Může posloužit i jako mini lékárnička na náplasti a podobně. Využití jistě najde. Nejčastěji mám tento organizér připnutý v zadní části batohu. Materiál opět voskované plátno, takže velká odolnost a snadná údržba.

Rozměry organizmu: šířka 170 mm, výška 110 mm a tloušťka 15 mm.

V článku jsem se snažil popsat tyhle tři pomocníky, jak to šlo. Další využití je jen na Vašich potřebách a fantazii.

Hezký den přeje Kraken. 

Sdílet

Zanechat komentář