O termoskách už proběhlo několik článků. Ale na tuhle si musím udělat další článek. V čem je jiná? Hlavní změna se udála v uzávěru a závitu. Jinak je to stará dobrá termoska. Ona to tak úplně novinka není, u mne už slouží přes půl roku. 

Rozměry termosky Klean Kanteen Wide v litráži 946 ml jsou: váha 550 g, výška 250 mm a venkovní průměr je 93 mm.

Dá se na ní nasadit hrnek od GSI a jemu podobné a celý set se dá uložit do obalu, třeba toho, který si šijeme sami. Mrkněte zde. 

Termoska je vyrobená z nerezavějící oceli 18/8, což je potravinářská ocel. Samozřejmě vše je BPA Free a podobně. Na víčku najdete dvě těsnění. Obě jsou ze silikonu, jedno menší a jedno větší. Fungují skvěle a v případě potřeby se dají vyměnit.

Povrch je vlastně broušený nerez, ale variant i se stříkanou barvou je několik. Mám nerez rád, je odolná a vypadá stále dobře.

Víčko je izolované a obsahuje skládací nerezové očko. Jak jednoduché. Čím méně ventilů a složitostí, tím lépe. Samozřejmě si můžete vybrat z různých druhů uzávěrů. 

Nalévací hrdlo je dost široké cca 55 mm a tak můžete termosku používat i na něco jiného než na nápoje. Třeba na uchování potravin, masa, ovoce nebo nanuků, viz článek zde.

U nerezovky je údržba snadná, myčka to jistí. Ty barevné však musíte mýt v ruce. Uvnitř najdete jen hladké nebo zakulacené plochy a tak kolikrát stačí termosku vypláchnout. 

Horké nebo studené, obojí dokáže termoska udržet. Horké udrží 22 hodin a studené až 75 hodin.

Záleží však, jak s ní budete manipulovat. Čím déle jí necháte otevřenou, tím menší dobu bude izolovat.

Nejlepší na této termosce je zavírání. Díky dvěma těsněním skvěle izoluje. Závit na víčku zapadá do výstupků na vnitřním okraji lahve. Otevírání je plynulé a velmi tiché.

To mně na tom baví nejvíc.

Termosek je na trhu celá řada. Zkuste si je však vzít do ruky a ten rozdíl poznáte na první dotek. Klean Kanteen je precizně zpracovaná a vydrží léta. Se širokým hrdlem má celou řadu použití. A díky jednoduchému víčku bez ventilů se nemá jak pokazit. V jednoduchosti je síla. 

Za mě prostě vítězí Klean Kanteen.

Hezký den přeje Kraken

Sdílet

Zanechat komentář