Dlouho očekávané střenky na malý nožík od ANV Knives P100 jsou tady. Recenzi na tuhle kudlu jsem dělal někdy před rokem. Odkaz zde. 

A už tenkrát jsem říkal, že bych si přál lepší držení, prostě střenky, aby nůž lépe seděl v ruce.

ANV Knives P100 je malý nožík s kydexovým pouzdrem. Bez opletu se s ním dá řezat celkem dobře.

Pokud se rukojeť oplete, tak se drží o hodně lépe, ale teprve se střenkami je to to pravé ořechové. Materiál je G10, 3D opracování, dvě barvy.

Zpracované do detailu. Líbí se mi to. Už na fotkách ty střenky vypadaly dobře. Ale teprve když jsem je namontoval na nůž, tak to zvedlo ten nůž do jiného „levelu“.

Tak pěkně popořádku. Materiál G10 je velmi pevný a odolný. Barvy zatím černá a oranžová. Tu jsem si vybral, protože mi k tomu noži sedí. V sadě dostanete dvě střenky, 5 šroubků, dvě matky s vystředěním do střenky a inbus.

Ani cena není nějak závratná přibližně 650 Kč.

Jak to celé funguje, uvidíte lépe z přiložených fotek. Ty matky s osazením se vkládají do vybrání čepele a pak se k sobě střenky přitáhnou. Je to na setiny přesné a po dotažení střenky nikam necestují a sedí tam, kde mají. 

Celek pak tvoří jakýsi soudek a do ruky padne skvěle. 

Ve střenkách jsou frézované drážky a ty jsou u přechodu k šroubům ostré. Stačí to mírně srazit smirkem. 

Výsledek je úplně jiný nůž se skvělým úchopem. Na to, že je to takový prcek, tak se drží opravdu dobře. Doporučuju zkusit. 

To je k tomuto doplňku vše. Jednoduché, čisté a hezky zpracované. Tohle se ANV Knives povedlo skvěle. Díky Kraken 

Sdílet

Zanechat komentář