Zhruba před rokem jsem psal recenzi na skládací lahve Cnoc.

Měl jsem pár výhrad, ale jinak láhve používám rád. Už loni výrobce zareagoval a udělal vylepšenou lahev. Jaké zlepšení nová lahev přináší? 

  1. Uzávěr s pojistkou

U starší lahve bylo jen víčko, které nemělo pojistku proti ztrátě. Nově se dá víčko i s pojistkou koupit zvlášť. A to ve dvou barvách oranžová a modrá.

2. Závit

Velká změna se udála na závitu lahve. Když se podíváte na závit starší lahve, vidíte, že je přerušovaný. Pokud se na lahvi používalo originální víčko, tak bylo vše ok. Jenže často si lidé zaměňovali víčka za jiná, klasická PETka má stejný závit. A tam pak nastal problém, že tudy trochu prosakovala voda. Ne vždy, ale stávalo se to.

3. Zavírání s pojistkou

Největší změna se udála v posuvném zavírání. To šlo u staré verze velmi zlehka. U nové verze jde posuvka o chlup hůře. Což je dobře. Dále je zde pojistka proti ztrátě, která je přichycená jak k posuvce, tak k tělu lahve. Takže po odšroubování víčka a posunutí posuvného uzávěru už nemůžete tyhle uzávěry ztratit. 

3. Posuvný uzávěr

Ten se dá nově koupit samostatně. Kdyby náhodou někdo ztratil nebo zničil.

Jinak vše zůstalo při starém. Jak materiál, tak systém tak i cena.

Trochu mě mrzí, že nezapracovali na pojistce, ale ta se dá jednoduše vyřešit. Pravdou je, že nová posuvka nejezdí tak lehce, ale pojistka by se hodila. Tak třeba příště.

Stačí kousek micro paracordu a pojistka je na světě 🙂

Tuhle lahev doporučuju jako náhradní rezervoár na vodu. Prázdná váží prd a vejde se do víka batohu, do kapsy u bundy nebo do sumky. Když bude potřeba, máte nádobu na dva nebo tři litry vody. 

Super je kompatibilita s vodními filtry Sawyer, které mají stejný závit a dají se na tyhle láhve našroubovat.

Třílitrová lahev se vejde do naší micro sumky Jubo.

Hezký den přeje Kraken 

Sdílet

Zanechat komentář