V dnešním článku se zaměříme na malou sumku, nebo chcete-li pouzdro.

Znáte to, jeden nahází drobnosti do batohu, druhý je nacpe do kapes a další to má raději v nějakém pouzdru. Já to tak mám třeba se svítilnou, rád bych jí měl u sebe. Do kapsy je to velké a tak přišla na řadu výroba pouzdra na věci typu svítilna, vodní filtr a další, aby tyhle věci měl člověk pěkně po ruce, když je potřebuje.

Většina výrobců ke svítilnám dodává nějaký obal, většinou však nevalné kvality, a hlavně ten obal mívá jen průvlek na opasek.

Takže záměr byl jasný, udělat obal primárně na větší svítilnu, ale aby se tam vešel třeba filtr na vodu a podobně. Znáte to, když je obal moc malý, tak do něj nedáte velkou věc a opačně, pokud je velký tak to v něm plandá.

Upevnění, jasně Molle systém je na tohle dobrý, uděláte si průvlek na opasek i to připnete na vestu, batoh no prostě kamkoli. 

Zapínání, druk nebo suchý zip? Pokud dáme druk, tak si nebudeme moct regulovat zavírání. Takže vyhrál suchý zip. Je udělaný tak, že v případě opotřebení se dá snadno vyměnit. 

Micro sumka – pouzdro je vyrobené ze stejného materiálu KTX jako naše batohy Zálesák a Warrior, recenze na tyhle batohy najdete zde.

Závěs tedy Molle systém, ale uděláte i klasický průvlek na opasek. Zapínání na suchý zip.

Při prvním pohledu vidíte uprostřed pouzdra gumovou pruženku. Ta má svůj důvod. Pokud do pouzdra dáte něco menšího, tak ta pruženka stahuje pouzdro a nic tam nelítá a nechrastí.

Já vím je to drobnost, ale mě takové věci rozčilují a tak je zde pruženka. Více méně pokud pouzdro zavřete na suchý zip, tak tu pruženku můžete lehce přetáhnout přes krycí chlopeň a máte dvojí jištění vstupu.

Ale jak říkám, primárně je tam ta pruženku z jiného důvodu.

Maximálně do pouzdra nacpete věc o průměru 40 mm a délky 180 mm.

Prostě takové malé velké pouzdro. 

Já ho používám na svítilnu Fenix, vodní filtr Sawyer, teleskopický obušek, polotovary PET, ale i náhradní zásobník. Prostě podle potřeby, fantazii se meze nekladou.

Samotné pouzdro, tedy zadní vyztužená strana měří 60 mm na šířku a délka je 150 mm.

Pouzdro je momentálně vyráběné ve dvou barvách černá a olivová, přesně k batohům Warrior a Zálesák. Tyhle produkty vyrábíme kompletně v České republice, konkrétně v Šumperku. 

Hezký den přeje Kraken 

Sdílet

Zanechat komentář