SUMKA – LÉKÁRNIČKA JUBÖ BUSHCRAFT FIRST AID KIT 

V dnešní recenzi se podíváme na lékárničku. Lékárnička se dá pojmout různě. Záleží, v jakém prostředí se pohybujete. Zda jsem voják policista, lovec nebo turista.

Sice je tahle lékárnička díky molle provedení a možnosti rychlého sundání z platformy trošku z military světa, tak nikoho ničím nelimituje. Je na každém kdo a jak si tuhle lékárničku naplní. Může sloužit i jako univerzální sumka, nebo KPZka a podobně.

Momentálně jsou tři barevné kombinace, černá, olivová a vz.95. Černá a olivová jsou vyrobené z odolného materiálu KTX se zátěrem.

Zatímco lékárnička ve vz.95 je z malinko tenčího materiálu tkaného ve vzoru ripstop, který má zabránit většímu roztržení. Je zde také zátěr, ale lékárnička ve vz.95 je o pár gramů lehčí než je černá a olivová z materiálu KTX. Tenhle materiál znáte již z našich dalších produktů, jako jsou batohy Zálesák a Warrior a dalších doplňků.

Takže se jedná o osvědčené materiály, výroba probíhá na naší dílně v Šumperku.

Prostě Made in Czech Republic od A do Z .

Lékárnička se skládá ze dvou částí, které si můžete pořídit jako celek nebo i samostatně.

Jedná se o panel s molle vazbou na jedné straně a velcrem na druhé. Tenhle panel je vlastně platforma, která se dá díky molle vazbě připevnit na opasek, batoh nebo vestu a pak se na ní může připnout třeba tahle lékárnička.

Časem se na tenhle panel budou moci dát i jiné věci, ale to bych předbíhal. 

Na panelu je ještě jistící popruh s přezkou. Rozměr 120 mm šíře a výška 100 mm.

Jak to funguje?

Panel máte připnutý na bederáku batohu.

Na panelu máte díky velcru přilepenou lékárničku a ještě pojištěnou popruhem s přezkou. Nastane situace, kdy chcete mít lékárničku při ruce, nebo jí chcete někomu podat.

Nemusíte složitě nic povolovat a sundávat. Jen cvaknete přezku a strhnete lékárničku. Hotovo. Po použití jí zase přilepíte na svoje místo.

Na lékárničce je i ucho z popruhu, za které se dá nést v ruce.

A teď samotná lékárnička. Šířka 130mm a výška 150mm a hloubka 70mm.

Jen pro představu do ní dáte v klidu dvě plechovky Coca-Coly 330ml a ještě tam bude místo třeba na čokoládovou tyčinku☺.

Ještě než se podíváme dovnitř. Z čelního pohledu vidíte velký velcro panel třeba na označení nebo nášivku.

Ve spodní části lékárničky je odtoková dírka. V zadní části vidíte molle a velcro.

Takže se dá lékárnička přilepit na velcro panel anebo vytáhnete skryté popruhy a ji můžete připnout rovnou na molle vazbu nebo si udělat jen průvlek na opasek. Těch variant je mnoho. Ouško na přenášení není ani velké ani malé.

Konečně přijde na řadu zip s dvěma jezdci. Díky tomu se dá lékárnička rozepnout skoro celá a dá se rozevřít. Tak se hezky dostanete k obsahu uvnitř.

Na zadní straně, to je ta s mollečkem, jsou gumová očka jako organizéry. Dále pak dvě kapsy, jedna větší a druhá menší. Rozměry větší kapsy jsou 130mm na výšku a 120mm na šířku. Ta menší má 100mm na výšku a 70mmm na šířku. Kapsičky jsou ploché.

Na protější straně jsou dvě dvojice gumových oček z pružidel. Můžete jimi uchytit třeba obvaz nebo lahvičku. Možností vybavení je spousta. V jednom z dalších článků ukážu, jak mám lékárničku vybavenou já. 

Tak snad jsem to popsal dobře. Pokud si to neumíte podle fotek představit naživo, doporučuju podívat se na video. 

Lékárnička je vhodným doplňkem třeba k našim batohům. Snažíme se, aby vše bylo v jednom stylu.

Mějte se fajn a přeju hezký den. Kraken


Sdílet

Zanechat komentář