Dnešní článek bude o zajímavém pomocníkovi. Na tuhle drobnost jsme s kolegy narazili před pár lety na veletrhu IWA v Norimberku. Po pár měsících přesvědčování, že to opravdu na obchod potřebujeme, dorazila první várka. Vzal jsem si do testu kus od každé velikosti a začal zkoušet a testovat.

Popis

O co že to jde? Jde vlastně o pružný, vázací drát. Ten je obalený silnou vrstvou gumy, která spíš připomíná silikon. Je to příjemně měkké, neklouže to. Odolnost proti UV záření, proti slané vodě a podobně je skvělá. Variant je hned několik. Liší se tloušťkou, ale i délkou.

Dají se použít k různým účelům. Fantazii se meze nekladou. Někdo používá provázek, jiný popruh nebo řemínek. Tenhle vázací drát všechny tyhle věci nahradí. 

Použití

Přidám pár tipů, na co jsem vázací dráty Nite použil já.

Ten nejmenší, to znamená délka 6 palců (1 palec = 2, 54 cm), jsem použil na svázání kabelů od nabíječek.

Dále pak jsem s ním pojistil svítilnu k molle vazbě, takže mám jistotu, že nevypadne.

Delším kouskem 18ti palcovým jsem přidělal kameru ke stromu, tím pádem nepotřebuju nosit stativ.

Stejně tak lze přidělat foťák nebo telefon. V přístřešku pak můžu využít tuhle vychytávku, abych přidělal svítilnu ke středové tyči. 

Dalším kouskem tentokrát o délce 24 palců jsem svázal do ruličky bundu, nebo se s ní dá přivázat karimatka pod batoh. Můžete to proplést molle vazbou jakoby to byl provaz nebo popruh. Stáhnete to jednoduše jako vázací drát. Stejně snadno se to dá i povolit.

Ten nejsilnější a největší kousek o délce 32 palců jsem často použil k přidělání batohu ke stromu, nebo jako držák na oblečení. Drží toho opravdu hodně. Jako stativ na kameru to jde také použít. Zajímalo mně, co to všechno udrží. Přišel na řadu drsnější test pevnosti.

Vzal jsem ten největší 32 palcový kousek a omotal s ním menší kmínek stromu. Stačilo jen třikrát dotáhnout, pak jsem udělal oko a zkusil do něj strčit nohu. Vše drželo, zvednul jsem se a zatěžkal drát plnou silou. 115kg váhy a vše drží. Tohle opravdu utáhne i vola ☺

Stejně snadno jako to šlo utáhnout, to jde i povolit. 

Závěr

Ze začátku mne tenhle produkt nadchnul. A čím déle ho používám, tak tím víc mne překvapuje.

Nikde nevidím žádné stopy, že by se guma odírala. Jedná se o opravdu odolný materiál se širokou možností použití. Všestrannost a odolnost je úžasná. 

Vázací drát Nite Ize Gear Tie nosím jen tak prostrčené molle vazbou na boku batohu. Jsou tak neustále po ruce, kdyby bylo potřeba. 

Výhody

Díky gumovému povrchu přilne na všechno. Nic s tím nepoškrábete. Je to pevné a odolné. Jednoduché použití a hlavně opakované použití. Stačí jen otočit a utáhnout a tak stále dokola. Myslím, že je to skvělý pomocník jak doma, tak i v přírodě. 

Pokud Vás tenhle produkt zaujal, mrkněte na odkaz, kde se můžete podívat na různé druhy a rozměry.

Hezký den přeje Kraken 

Sdílet

Zanechat komentář