Někdo to rád holé, ale to není můj případ. Musím stále mít něco na hlavě, jak se říká v armádě, mít pokrývku hlavy.

Někdy klobouk, šátek nebo kulicha, to záleží na situaci, ale v 90 % času nosím kšiltovky.

Na léto lehčí a tenčí a na zimu klidně silnější. 

Kšiltovky mám rád, chrání hlavu a taky oči. Nemusím tolik používat brýle. Dobře tvarovaný kšilt to zakryje. 

Dříve jsem měl slušnou spotřebu, 1- 2 kusy kšiltovek za rok. Většinou rozlámané kšilty, nefunkční stahování a podobně. 

Ale mám i nějaké kvalitní letité kousky. 

Někdy v roce 2015 jsem si pořídil kšiltovku od švédské firmy FJÄLLRÄVEN, konkrétně model HELAGS CAP. Je z tenké, ale pevné látky G-1000® Original: 65% polyester, 35% cotton.

Ta drží skvěle, peru jí jednou za dva týdny v pračce a musím říct, že ze začátku mi bylo těch peněz líto. Ale když se podívám zpětně, tak nelituju. Proto jsem si pořídil další i do jiného počasí.

V zimě je Helags prostě moc tenká, takže na zimu jsem pořídil silnější ségru s plédem na čele a z brutálně silného materiálu. Je to FJÄLLRÄVEN – ÖVIK PLAID CAP, G-1000® HeavyDuty 65% polyester, 35% cotton.

Lehce jsem jí navoskoval a do hnusného počasí je skvělá. Pevná a po navoskování odolá i mírnému dešti nebo vánici. 

No a tím jsem skončil. Mám a používám ještě pár dalších kousků. Třeba na střelnici jsem si oblíbil kšiltovku Helikon. Má vykrojené boky a nepřekáží tak sluchátkům ani brýlím. Lehká, tenká a zatím drží. A je levná ☺.

Jenže jak už to tak bývá, přišla nová kolekce FJÄLLRÄVEN a tam byla jedna kšiltovka, která mi opravdu padla do oka.

Ani ne logem, to je na mě až moc velké, ale spíše materiálem. Ten je totiž něco mezi Heavy Duty a klasickou G1000. Jedná se o kšiltovku FJÄLLRÄVEN – FOREVER NATURE CAP z materiálu G-1000® Eco: 65% polyester, 35% bavlna.

Prostě kšiltovka na jarní a podzimní počasí. Ani silná, ani tenká. Jako všechny kšiltovky od FJÄLLRÄVEN mají, kvalitní šití, pevný a dobře tvarovatelný kšilt a vzadu kovou přezku na nastavení obvodu hlavy.

Obvodové šití je pevné a nikde se nic nepáře, ani na té nejstarší a nejpoužívanější. Také trvanlivost barev je dobrá. Proti nové, je tam znát úbytek barviva, ale vypadá to přirozeně, žádné fleky nebo tak. 

Ano já vím, je to další kus vybavení. Abych pravdu řekl, mám těch pokrývek hlavy hodně. Ani nožů nemám tolik. Ale zase jak je budu střídat, tak mi dlouho vydrží. Už žádnou kšiltovku nepotřebuju. Opravdu ☺.

Každopádně doporučuji navštívit naší prodejnu v Praze nebo v Šumperkua hodit kteroukoliv čapku na hlavu a uvidíte, že nekecám. 

Nebo rovnou koupit zde

Kšiltovkám zdar a hezký den přeje Kraken

Sdílet

Zanechat komentář