Na letní bushcraft víkendy se hlásí nejvíc lidí. Chápu to, sluníčko, teplíčko a opalovačka té pohodě v přírodě hodně přidá.

No, ale to nesmíte jezdit s Krakenem. Kurzy, kdy bylo teplo, bych stěží napočítal na prstech jedné ruky starého mistra truhláře. 

Na druhou stranu dostane každý účastník zpětnou vazbu od svého vybavení a řadu věcí přehodnotí. 

Osobně mi déšť a vítr nevadí. Ale je mi líto lidí, když v tomhle sedí a poslouchají povídání o vybavení, technikách přežití a různé rady a tipy. 

Proto často prokládám teoretickou část pasážemi na rozhýbání a zdokonalení dovedností spjatých s pobytem v přírodě.

Třeba komentovanou procházkou po okolí, házení nožů, střelbou z luku, foukačky nebo i praktickým nácvikem rozdělávání ohně.

Po krátkém zahřátí zase zpět k ukázkám. Večer se pak naše úsilí zaměřilo na práci s nožem a vyřezávání lžiček ze dřeva. 

Při dešti je to prostě horší a otravnější, vše je mokré. Pršelo tři dny a v noci doslova lilo. Přes den bylo krásných 13-15stupňů a v noci jsem nejméně naměřil 8 stupňů nad nulou. Na pochod ideální počasí, na sezení pod plachtou na fleku to tak dobré není. 

A zatímco se moje vybavení suší, tak píšu tenhle report z kurzu. Snažil jsem se předat maximum informací a dovedností. Jak ve dne, tak i v noci.

Už je pozdní léto, v lese bylo šero. Tři dny pršelo a tak je video i fotky jsou takové tmavší a ponuré. 

Každopádně nálada byla dobrá a parta skvělá. Děkuji lesním bohům, že počasí nebylo ještě horší, protože i to se může stát ☺.

Dále děkuji všem účastníkům kurzu za trpělivost, chuť do poznání a výdrž. 

Ještě jsou letos v plánu dva kurzy. Rodinný speciál a Oheň a přístřeší. Termíny najdete zde.

Kdo máte zájem, šup a můžete se podívat na „noty“ a vyrazit s námi. 

Tak to je vše, fotky hovoří za vše. Hezký den přeje Kraken

Sdílet

1 komentář

  1. Super fotos i atmoška z nich sálajúca…tie upršané víkendy v prírode sa hlboko zapíšu do pamätí a bude sa na ne spomínať lepšie ako na tie slnkom zaliate 🙂 … veľa zdaru prajem!

Zanechat komentář