V dnešním článku se podíváme na zoubek plnicím ventilům u karimatek Therm a rest. Ukážu Vám dva druhy, tedy starý a nový model, který je na karimatkách TaR pro rok 2020 a také s tím související plnění karimatky díky vaku. 

Každý nemá čas a chuť sledovat nové trendy v oblasti outdooru. Takže Vám mohla uniknout informace o novém ventilu na nafukovacích, ale i samonafukovacích karimatkách Therm a rest.

Tak pěkně popořádku.

Starý ventil byl jednoduchý. Trčel do boku karimatky a po povolení se do něja dalo foukat, a tím se naplnil vzduch do karimatky. Tenhle ventil znám už dvacet let. Lépe řečeno, mám ho na své Therm a restce už dvacet let. Jednoduchý a bezporuchový. 

Nový ventil je větší, má větší průměr, takže se do něj lépe fouká. Dá se také rychleji otevřít a vzduch vypustit. K tomu slouží křidélka, která když pootočíte, tak se začne valit vzduch ven. 

Další vychytávkou nového ventilu je zpětná klapka, takže při foukání můžete odpočívat a žádný vzduch vám neuteče. To u starého nebylo a někdy to byl zápas při nafukování.

Aby se nemuselo foukat jen ústy, tak má nový ventil široké hrdlo s drážkou, kam se nacvakne pumpa, elektrická pumpa anebo pumpovací vak. U toho vaku se zastavím

Každá karimatka Therm a rest z řady Neoair má v základním balení jak sadu na lepení, tak i pumpovací vak.

Ten má přelepené švy a v horní části i zapínání a nechá se tak použít jako vodotěsný vak na vybavení. V dolní části je otvor s víčkem. Víčko odklopíte a nasadíte na ventil karimatky a můžete nafukovat. 

Stačí jen horní část vaku rozevřít a chytit do něj vzduch, pak zabalit a už nafukujete. Oproti foukání pusou je to rychlejší, nenadřete se tolik a nenafoukáte si vlhký vzduch z plic do karimatky. To by mohlo nepříznivě ovlivnit izolaci, zvlášť v zimě. 

Takže díky nafukovacímu vaku můžete nafouknout karimatku rychle a čistě. Vak dodávaný spolu s karimatkama Neoair je z tenkého, ale pevného materiálu. Také si můžete koupit vak zvlášť, ten bude ze silnějšího a odolnějšího materiálu. Nafukování vakem je vážně hračka.

Lépe vsvětlené a ukázané je to na videu, které doporučuju shlédnout.

Hezký den přeje Kraken 

Sdílet

Zanechat komentář