V přírodě je polštářek pod hlavu absolutní zbytečnost. Stačí si pod hlavu smotat bundu, někdo tam dá boty 🙂 jinej zase batoh. Na co tedy tahat polštářek?

Každý si na to musí odpovědět sám. 

Ještě si pamatuji doby, kdy jsem spal na zemi bez karimatky a batoh pod hlavou. Kupodivu víc než hlava, si tohle nocování pamatují záda a krk. 🙂

Když mi to staří trampové říkali, jen počkej, až Ti bude 40 let, budeš trpět. No, nesmál jsem se jim jako… 🙂 jako hodně?

A přesně takhle se mi smějou mladí, když jim říkám, že karimatka je základ pohody a polštářek doplňuje tu pohodu. 

Bez debat je to tak.

Roky jsem se polštářku bránil. Tedy tomu klasickému, jinak jsem si vždy složil bundu pod hlavu, nebo batoh. Není to vždy ideální řešení. Také jsem si nechal z padákoviny ušít pytlík ve tvaru polštáře, do kterého jsem na noc nacpal prádlo na ráno a používal jsem to jako polštář.

Výsledek byl o chlup lepší, než mít pod hlavou stočené ruce.

Ale pohoda to nebyla. 

Na jedné akci jsem si od kamaráda půjčil nafukovací polštářek a okamžitě jsem tomu propadnul. 

Minimální váha a rozměry zabaleného polštářku umožňují tuhle věc nosit vždy a všude.

Navštívil jsem výstavu stanů v Praze, jezdím tam dělat školení na filtry Sawyer a tak jsem si tam zkusil pár karimatek a i polštářků. Dopadlo to tak, že jsem si Klymitku karimatku odvezl a k tomu i polštářek Klymit. 

Po pár nocích to bylo jasné, tohle je pecka a musíme to prodávat. Od té doby je sortiment Klymit u nás hojně zastoupený.

Zpět k polštářku.

Zabalený polštářek se vejde do dlaně ruky. Má i praktický obal. Váha je 90 g a po nafouknutí, které zvládnete na maximálně 4 vdechy je velký 43 x 30 cm a výška je ideálních 11 cm.

Materiál 75D Polyester je velmi odolný a příjemný. Nafukování a vyfukování se provádí jedním ventilem, který nemá zpětnou klapku, ale to úplně nevadí. Povolíte a foukáte. Jednoduché.

Při testování jsem si na polštářek neodkládal jen hlavu, ale i zadek 🙂

Trošku jsem upustil tlak a používal ho jako podsedák. Polštářek to sice vydržel, ale nedoporučuju to. Prostě to nedělejte, ale já to musel zkusit. 🙂

Co je na tomhle polštářku top, tak to je prolisování ve tvaru X. Díky tomu je uprostřed polštářku prohlubeň, a hlava drží tam, kde má. 

I když se vrtíte, hlava zůstává v prohlubni. 

Jediné mínus takového polštářku je, že po nafouknutí vám ho může sebrat vítr a budete ho chytat po lese a také po sněhu slušně klouže. Zní to legračně, ale honit po noci odfouknutej polštářek po lese, není až tak vtipné 🙂 

Je prostě velkej a lehkej. 

Jinak samé plusy a pozitiva 🙂 

Žádné bolesti za krkem a dokonce i lépe izoluje než boty nebo batoh pod hlavou 🙂

Říkejte si tomu třeba mastňácký nebo paďourský doplněk, ale krk a záda Vám poděkují. 

Doporučuju zkusit, je to návykové.

Hezký den a krk v teple přeje Kraken. 🙂 

Sdílet

Zanechat komentář