Edc brašna od Helikonu je taková „kabelka“ pro pány. Vejde se do ní mnoho nezbytných zbytečností a je to parťák pro každý den.

Vyrobená z cordury, jsou použité kvalitní zipy Ykk a i moderní laserové pálení molle vazby.

Prostě tahle EDC kabelka má něco do sebe.

Podobných brašniček jsem měl několik. Od velkých firem jako je Maxpedition, Falco, 5.11 nebo Condor. A říkal jsem si, že mě už nic nenadchne. No, omyl. Nadchlo. 

Asi ten svěží vzhled, prostě něco neokoukaného v kombinaci s dobrou cenou, kvalitními materiály a hezkým vnitřním uspořádáním. 

Jinak je vlastně stejná jako ostatní brašny na trhu.

Klasická brašna přes jedno rameno.

Na horním popruhu je i polstrování. Takže brašnu můžete fakt naložit. Je zde i vodorovný stabilizační popruh, který je sundavací. Já ho mockrát nevyužil, ale je plus, že je tu.

I když jsem do brašny byl schopný nacpat cca 4 kg, tak se dobře nosí, není moc široká, ani moc bachratá a dá se přizpůsobit aktuálním podmínkám. 

Zadní část je potažená 3D síťkou, aby dobře odváděla pot. Je to dost odolná tkanina a není potřeba se bát roztržení.

Při prvním pohledu na brašnu je vidět velký zip v horní části. Pak větší kapsa na zip, na ní menší kapsa a laserem pálené molle.

Velcro panel na nášivky a malá boční kapsa. Ona je vlastně ještě jedna kapsa neboli přihrádka na druhém boku. Ale ta se dá stáhnout nebo roztáhnout pomocí gumového lanka. 

To je šikovné, vejde se tam maximálně litrová lahev Nalgene a nebo to prostě stáhnete a brašna se opticky zúží a vypadá pak dobře.

Gumové pružidlo je i zespoda brašny. Tam můžete připnout třeba bundu nebo ručník. Vše díky lanku a olivce.

Jdeme do hlavních kapes.

Ta největší je na zip a na ní jsou našité ještě dvě menší. Vezmu to od té nejmenší. Ta je plochá, a vejde se tam třeba zápisník nebo kapesníčky. Pak je trošku větší kapsa, tu když rozepnu, tak vidíme z venkovní strany síťovanou kapsu na zip. Tam mám léky a takovou mini lékárnu, náplast atd.

Na protější straně jsou přihrádky a gumová pružidla jako organizéry.

Tam se dají třeba nože, baterka a různé podobné věci. Ale kapsa je velká, pobere leccos 🙂

Jdeme na tu největší kapsu. Ta je opět krytá zipem. Uvnitř je velký prostor se dvěma otevřenými kapsičkami. Do toho hlavního prostoru se vejde třeba litrová lahev na pití a svačina. Klidně tam dáte balíček s hamakou a pevný nůž. Tahle kapsa je fakt velká.

A tím zdaleka nekončíme. O kus nahoře nad vstupem do hlavní velké kapsy najdeme dvoucestný zip. Je to vstup do velké, ale ploché kapsy. Tahle kapsa je pošitá velcrem a dají se tam přilepit organizéry nebo držáky na zbraň.

V mém případě na Glock 17 s náhradním zásobníkem. Vejde se sem plnotučná zbraň a ani jí necítíte. Polstrování je super a přístup je rychlý.

Já tuhle brašnu využívám jako EDC, takže se mnou chodí každý den. Poberu nezbytné věci, zbraň, papíry, trochu jídla, lékárnu anebo svačinu a jde se.

Podle typu vejletu jí naplňuju méně nebo více. Ona se nezdá, ale pobere hodně drobností, které jsou hezky nastrkané v organizérech. Tak to mám rád.

Tohle se Helikonu povedlo. 

Ostatní brašny jsem poslal do světa a nechal jsem si jen tohle EDCčko. Já jsem spokojený, jak se zpracováním, tak materiálem a i designem. Samozřejmě praktičnost hraje velkou roli. Moje poslední brašna byla od Condora, ale když je dám vedle sebe, tak je každému jasné, proč mám Helikon EDC raději.

Dělá se i v různých barvách a věřím, že s ní neuděláte chybu. 

Prostě kabelka pro kluky jak má být.

Sdílet

Zanechat komentář