Sdílet

2 komentářů

  1. Tak si take udelej caj nebo kafe.

    To vis, Krakene, ze jsem to zkusil, ale na vyrezavani mam jen 2 noze. Tim prvnim je Fiskars, kterym dokonce dlabu lzicky a tim druhym je Kabar 5011, ale ten bere jen malou sponu. Za sebou uz mam dva kousky, chtel jsem sice koupit jeste lzickove dlato, ale jeden muj dobrej kamos mi rekl, ze mam vystacit s malem. Kabarem taky rozdelavam ohen. A diky za ty vrechny videa cos natocil, pac Kabar i XL firestick mam ze Sumperka. Byl jsem si tam nazivo osahat Kabar Big Brother, ale nemam rad pilku na hrbetu a asi furt by mjh tekla krev. Takze jsem sel radsi do klasiky ale nemam rad kozena pouzdra. Ale to je fuk, asi mi reknes, ze sedm palcu je moc. Chtel jsem totiz puvodne Bileho lovce, ale cena by ho poslala tak max do vitriny. Pak jsem chtel Uton ten cerneny, ale vypukla valka a muj armyshop ho vyprodal, navic byl za akcni cenu, takze Kabar byl jen dalsi v poradi. Tim Kabarem zakoncuju. Delam velmi hladke povrchy.

    Take mam samovar, ale ne Alb, nybrz Kelly Kettle, mam ho i s drivkacem a nadobim. Tzv. Ultimatni sadu Scout v nerezu. Drivkac jsem prekrtil na siskovej reaktor. Ve vybave mi zatim chybi Soyer.

    Ja sam noze sbiram, ale mam povetsinou ruzne zaviraky, ponejvice zachranarske, nebo jak se jim rika EDC noze, motylky, mezi posledni kousky patri ten Kabar a ten Fiskars, s kterym jsem se uz uspesne bodnul do dlane, ale uz to srostlo.

    Mam za sebou utlou varecku a neco mezi kupilkou, lzickou a sufankem s brutalni rukojeti.

    S tema siskama to paradoxne resim tak, ze je sbiram ve meste a nosim je do lesa, pac najit neco jehlïcnateho co by horelo je u nas problem. Kurovec si zakuroval. Samovar mi udela vodu a na drivkaci varim .

    Muj cil byl dostat pritelkyni do lesa na piknik a ten samovar mi v tom hodne pomaha. Drivkac jsem chtel taky, takze kdyz jsem si nasel jak to ma ALB, tak me to privedlo ke Kelly a zaujalo me to, jak to dobre pasuje do sebe. A pred kelly jsem nosil jen panev, ale to jsem chodil jen na jedno misto s poradnym ohnistem. Me to sice stacilo, ale musel jsem se nejak naucit varit na ohni. Protoze po rozvodu jsem bydlel v byte bez plynu a pozdeji i tekouci vody. Takze mam praxi s varenim v mikrovlnce, varenim, ne ohrevem. Praxe je dlouha, asi 5 let. Z toho posledni rok i bez lednice, a nepocitane bez televize a internetu. Diky otuzovani mam posilenou imunitu tak, ze jako alergik jen slzim ale prakticky drivejsi problemy ustaly. A pripadne virozy co chytim, vypotim za 2 dny misto 2 tydnu.

    Ale to jsem asi uz dost odbocil. Jeste jednou diky, za to co delate. A ze mate slusny zaber a rozptyl jo a taky za videa s produkty Detonics. Skoda, ze nefusujete do kusi. Ja mam sice kladkovou, loveckou ale jsem sportovni strelec. Chodim na strelnici s pistolarema, takze diky kusi jsem uz strilel ze vseho, na co existuje zbrojak. Ale kuse je zaliba. Ikdyz mam loveckou tak nepytlacim. Sportovni kuse jsou mizerne kvality a dostrelu. Je to o kompromisech a ty ja nemam rad.

    Nashle a kdybys mel cestu na sumpersko, tak muzes jit na pochod na bohutinskou zabu. Loni jsem sel jen osm kilaku. Ted uz zvladnu dvacet.

  2. Pekny den Krakene,

    Vy jste zkousel rezat lzici brezovou, ovsem smrkova, z polene je jiny level, hlavne casove. Mam takovy jeden vytvor. Sice jsem jej delal dvema nozi, dlabani a tvar rukojeti jsem delal pracovnim nozem Fiskars a vyhlazovani povrchu Kabarem 5011, ktery bral opravdu jemnou sspoonu. Vy jste to zvladl jiste behem jednoho vyslapu, ja ji rezal jak byl cas s prestavkama 14 dnu, byla moje prvni, ani jsem nevedel, jak se to ma delat. Vysledek byl zajimavy. Neco mezi sufankem a panakem ovsem s velmi brutalni rukojeti. Pouzitelne to je. Jednou jsem si v lese uvaril na konvici od pritele Kellyho testoviny zvane kure na paprice s kousky kabanosu, ale zjistil jsem, ze jsem ja hlava derava zapomnel lzici doma. Mel jsem jen toho dreveneho mastodonta, no hlad byl, vonelo to dobre, po kazdem soustu jsem delal ergonomicke upravy, abych to snedl driv nez mi to zchladne.

    Od te doby jsem tim pracovnim fiskarsem udelal asi 3 lzice a nejake varecky a Kabarem vyhlazoval povrch. Nicmene jste me inspiroval k tomu, ze to zkusim jako Vy z brizy tim Kabarem. Ktery je mym nejdelsim nozem. Mym cilem je tahat malo kramu, dekuji za Vase videa s kresadlem pac zapalky dnes uz moc nefungujï nebo je to rukama. Zkratka Kabar s kresadlem funguje. Fiskars ne hrbetem ale ostrim polozenym pod uhlem scandi vybrusu to jde velmi dobre, ale to byl jen pokus. Delam to Kabarem.

    P.s. na vyrezavani fiskarsem me stve jedna vec. Leskla cepel co hazi prasatka.

    S pozdravem Mio Stercl pesi turista, lehocyklo cestovatel a webmaster Pochodu za bohutinskou zabou, je to za Sumperkem a posledni prazdninovou sobotu.

Zanechat komentář