Začátkem léta mi přišel balíček odpuzovačů komárů od Thermacellu. Jednalo se o několik modelů a já měl celé léto na testování. 

Podrobně se mrkneme na typ zvlášť. 

Ruční odpuzovač komárů Thermacell MR – 300G oliv

Měl by odpuzovat komáry na ploše cca 21 m2 a já můžu říct, že ani pod plachtou a ani ve stanu – teepee nebyl ani jeden. 

Když jsem tyhle produkty testoval, vždy první noc byla bez repelentu a ta druhá byla s ochranou 🙂 s odpuzovačem 🙂 

Rozměry: 78 x 198 x 55 mm

Tenhle ruční kousek mě zaujal svou účinností i jednoduchou obsluhou. Nemám rád moc složité věci. Zde mě zaujalo to, že vložíte plynovou náplň a pod mřížku vložíte novou odpařovací náplň. 

Pak už jen dáte pojistku na stranu a zmáčknete piezzo zapalování. Hned uvidíte na kontrolním bodu, zda odpuzovač jede nebo ne. Je to zcela tiché, i když pokud dáte ucho až k odpuzovači, tak slyšíte, jak uniká plyn. 

V balení najdete plynovou náplň i náhradní polštářky. Mělo by Vám to stačit na 12 hodin ochrany. Jeden polštářek je zhruba na 4 hodiny a jedna plynová kartuše na 12 hodin.

Vše se dá v klidu přikoupit. A jsou kompatibilní pro všechny modely kromě kempingového, ten má plynovou kartuši klasickou šroubovací. 

Náhradní balení nesou označení R – 4, kde najdete 4 ks kartuší a 12 polštářků.

Další je označení E – 4, ty jsou určené pro myslivost. Mají speciální vůni. Tam najdete 4 ks kartuší a 12 ks polštářků. 

M – 48 je určeno pro kempingovou verzi a obsahuje 12 ks polštářků.

Ruční odpuzovač komárů Thermacell MR-450X černý

Tenhle kousek je o něco vychytanější než předchozí model. Má pogumované hrany, takže bude odolnější. Dá se na něj připnout klip na batoh, opasek nebo lem stanu či karavanu. Jinak postup spouštění je stejný jako u 300G a účinek také stejný.

Rozměry: 73 x 200 x 46 mm

Navíc je zde ještě slot na knoflíkovou baterii, díky které má něco signalizovat stav něčeho, ale nedobral jsem se k tomu čeho. 🙂 K baterii se dostanete odšroubováním dvou šroubků.

Celkem je to krkolomné na to, že tenhle model má být pro dobrodruhy, a za druhé nechápu tu signalizaci. Mně to nefungovalo a asi to nepotřebuju. 🙂

Za mě je lepší ten předchozí model, stejný účinek a je levnější.

Kempingový odpuzovač komárů na plynovou kartuši Thermacell Backpacker

Tenhle kousek mě zaujal. Není tak velký, je to vlastně hlavice, která se našroubuje na plynovou kartuši, takže se už nemusí vkládat nic jiného než odpařovací polštářek. Pak se pootočí pojistka piezzo a zapalováním se nažhaví. 

V návodu je sice psáno, že jsou na to jiné polštářky, ale zkoušel jsem i ty obyčejné a také fungují. Pravda, píše se, že jsou třikrát účinnější. 

Tahle věc mi byla sympatická a fungovala jak ve stanu, tak i pod pergolou. Výhodou je dlouhá výdrž. Na malou stovku kartuši vydrží až 80 hodin. 

Rozměry: 97 x 50 x 67 mm

Stolní lucerna s odpuzovačem komárů Thermacell PSLL2

Jo, tak tohle bylo něco pro moje děti, ty mají lucerničky rády. Jedná se o plastovou lucernu na tři AAA články, po zapnutí vydává lehké bílé světlo. V horní části je místo pro polštářek a v dolní se našroubuje kartuše s plynem.

Otočíte klobouček, cvakne piezzo a už to jede. Funkce stejná jako u předchozích kousků. Jenže tady je výhoda té lampičky. Svítí to hezky a dodává to atmosféru. Světlo můžete i vypnout, ale odpuzovač funguje dál. 

Závěr. 

Funkce je dobrá. Odpuzovač funguje. Někoho může odradit hodně komponentů, jako jsou polštářky a plynové kartuše. Mě se nejvíc líbí kempingový a stolní lucerna. Tyhle dva bych i využil, ty ruční jsou na mě moc mohutný. Zbytečně veliký. Výkon je stejný, ale lampička alespoň svítí a ten kempingový jde dát na obyčejnou kartuši od vařiče. 

Kolega se mě ptal, zda to zařadíme do e-shopu. Musím se přiznat, že i když to funguje, tak k tomu nejsem nakloněný. Uvidíme, jaký bude konečný verdikt rady starších.

Každopádně jsem se rozhodl to dát do článku, nějaký čas jsem s těmito produkty strávil a říkám si, že si článek jistě najde svého čtenáře a někdo zrovna podobnou věc hledá.

Děkuju za půjčení věcí do testu.

https://www.youtube.com/watch?v=_7ZIp0vLO9c

Hezký den přeje Kraken 

Sdílet

Zanechat komentář