Po několika letech absencí na tomto veletrhu, se náš tým sebral a vyrazil směr Norimberk.

Měli jsme domluveno pár schůzek, zajímali nás samozřejmě novinky, a také zbraně a vše okolo toho.

Tím, že jsme portál zaměřený na Bushcraft a podobné aktivity, tak zde nebudu dávat fotky zbraní, ale ukážu Vám, co nás zaujalo na IWA, a co zapadá do té naší bushcraftové škatulky. 

Morakniv 

Mora na IWA představila novinky, a to nože ze série ASH WOOD. 

Popis od výrobce:

Ručně vyráběný nůž s full-tang konstrukcí navržený tak, aby se vešel do kapsy nebo batohu na Vaší příští výpravě. S ergonomicky jedinečnou rukojetí ze světlého jasanového dřeva z evropských lesů s certifikací FSC® a černěnou čepelí vyrobenou z recyklované švédské nerezové oceli, je tento nůž vždy připraven k práci. ATD 🙂

Naše dojmy

Pěkné nože, hezky zpracované, ale velká cena. Dobře vypadají a dobře se drží. Trochu jsme si s nimi pohráli na veletrhu, ale budu je mít do testu, tak si můžete počkat na recenzi.

Je to zajímavý krok, kdy se Mora snaží oprostit od nálepky levných nožů plasťáků. Mají i plán rozdělit značku a plastové nože nechat jako Morakniv a tyhle přírodní jako MORA. 

Uvidíme, co z toho vznikne. Každopádně já jsem zvědav, jak si nože povedou při dlouhodobém testování.

Silky

U stánku pilek Silky nás zaujala obrovská pila Katana Boy. Tenhle kus už není do kapsy nebo do batůžku. 

Mně se líbila Nata. Ano, sekáč Nata, který Silky dělá už nějakou dobu, ale s lesklou čepelí. Tady jako novinka vyskočila Nata z Edice Outback, tedy s černěnou čepelkou. Je to paráda, hladký povrch klouže ve dřevě. Bude jistě odolný proti korozi a otěru. 

Jsem moc rád, že jsem si testovací Natu Outback mohl odvézt a už na ní makám. 🙂

Na obchodě se objeví brzy. 🙂

Jerven

Jerven moc novinek v klasických tarpech – bivacích nemá.https://www.bushcraftshop.cz/vyhledavani/?string=jerven Teda nejsou to viditelné novinky. Mají pevnější zipy, jiné pevnější zakončení zipů a také pevnější nitě. 

Kolegu zaujala lovecká edice ultimátních bund. Technické provedení, spousty vychytávek, skvělej maskáč a ochrana proti větru a dešti. Jen ta cena. A tak jsme se jen podívali a tuhle loveckou edici zařazovat nebudeme.

Mně pořád vrtá hlavou Jerven v zimním maskování, ale uvidíme, co na to Ježíšek. Prostě by se to hodilo, i když letos u nás sněhu moc nebylo. Nevadí, i tak to potřebuju. 🙂

Casstrom měl pár zajímavých kousků, ale novinky vyloženě žádné. 

Zato Carinthia udělala zase několik novinek, většinou na poli military vybavení. Mě zaujala vložka do ponča velmi podobná Swagmanu od Helikonu. Carinthia to zase posunula o chlup nahoru. Uvidíme, jaká bude cena.

Helikon tu měl hooodně novinek, také v oblasti military. Zajímavé funkční prádlo, druhou a třetí vrstvu a my máme v hlavě brouka, zda tohle k nám zařadit. Uvidíme.

No a pak tu je několik věcí, které jsou v jednání, ale nebudu je vůbec zveřejňovat. Protože Nepřítel naslouchá a konkurence nespí. 🙂

Z mého pohledu byla IWA menší než dříve. Méně značek, méně velkých firem. Méně návštěvníků, anebo to bylo tím, že byli větší mezery mezi stánky, a tím se lidi rozptýlili. 

Pracovní dva dny na veletrhu byly náročné. 

To co se domluvilo, se bude v následujících měsících objevovat na e-shopu. Takže sledujte FB a e-shop.

Díky za pozornost a přeju hezký den 

Kraken 

Sdílet

1 komentář

  1. Ahoj,
    nechci být přílišným kritikem, ale pozor na pravopis, by z něho nebyl levopis. Zejména shoda podmětu s přísudkem pokulhává …

Zanechat komentář