Příběh s Alox Victorinoxem začal už před pár lety řadou Hunter Pro. To je na fotkách ten červenej. 🙂

Rok jsem se přesvědčoval, že ho nepotřebuju, až jsem zjistil, že ho sice nepotřebuju, ale chci. 

Pak jsem si s ním hrál a sbíral materiál na recenzi, až ho Victorinox přestal vyrábět a přišel s řadou Evoke.

Oukéj, tak si holt pořídím další… 🙂

No a nastalo další rozhodovaní, který to bude. 

Nakonec ze všech barev vyhrál tenhle Olive Green kousek.

Je hezký 🙂 a dobře se drží, pojistka je spolehlivá, klip super a v kapse není cítit. Ideální EDC nožík. 

A to je konec recenze. 🙂 Děkuji

Materiál rukojeti je eloxovaný hliník a čepel je nerezová ocel s černěnou povrchovou úpravou.

Celková délka zavřeného nože je 135 mm, otevřeného 233 mm. Délka čepele 98 mm a tloušťka 2,8 mm, váha 180 g. 

Pojistka backlock, nůž je opatřaný klipem pro pohodlné nošení v kapse a oboustranným kolíčkem pro otevírání jednou rukou.

Pojistka po otevření krásně zapadne a drží suprově.

Nemusíte se bát, že by se nůž sám zavřel. Výbrus je plochý zakončený fazetkou. Ostří drží dobře a je snadné ho nabrousit. Pokud ho nenecháte úplně ztupit, stačí ostří oživovat na prkénku s pastou a kůží.

Díky tenké čepelce řeže a krájí vše s přehledem. Na čepeli se jen občas něco zachytí, například mazací sýr, ten je prevít.

Jinak jako svačiňák je to ideální nůž. Ani v lese se neztratí. Chlupatá dřívka zvládá dobře. Na štípání ale zapomeňte, i když při troše opatrnosti i sem tam nějakou třísku zvládnete. Ale kdo by to dělal. 🙂

Nikde nejsou žádné ostré hrany, zpracování je TOP. Ale také si nikde neškrtnete s firesteelem. 

Jinak je to velice sympatický a příjemný nožík. Řekl bych, že je to elegantní společník pro každou příležitost a do každé kapsy.

Vyrábí se v mnoha barevných variantách. A pokud uděláte tu chybu, že se na něj půjdete podívat do kameného obchodu, tak věřím tomu, že některý z nich skončí ve vaší kapse. 🙂

Momentálně mám červený Hunter Pro a zelený Evoke a doufám, že Victorinox nepřijde s další super barvou, jinak se asi neudržím. 

Hezký den přeje Kraken 

Sdílet

1 komentář

  1. ahoj Krakene,

    super recenze, ja odolal ale mel jsem namale. nakonec jsem vzal toho svycarskeho zachranare pro stryce k vyroci a pro sebe Victorinox uz nevim jak se jmenuje ale ma trinact veci a cervenou rukojet. Vy jste ho myslim testoval a mate ve vybave ten sam ale se dvanacti nastroji. Schvalne tam nepisu „jen“ pac nevim, zda ten velmi ostry paaaraaak navic vyuziju, ale slo o vyhodnou cenu, prakticky 13 nastroju za cenu 12i nastroju. Ale ted k veci. V casopise Prezit, jsem se docetl, ze v samotnem Svajcu si zakazuji noze, ktere sami vyrabeji a ze v mnohych zemich toho slavneho Zaaapadu se divaji na noze ne jako na nastroje, ale jako na zbrane a takova rybicka nebo i kleste od Lethermana jsou pro ne tzv. zakerne zbrane, ktere se maskuji jako neco jineho. Takze proto se svycarska firma rozhodla prodavat dal mezi cervenymi strenkami ruzne nastroje, ale bez cepeli. Zni to uhozene, ale tohle je posledni trend. Zatim se to tyka jen slavnych zemi Zaaapadu. U nas pocitam po roce 2027, kdy nam pan Rakusan doveze hromadu darecku, o ktere nikdo nestoji a uz nebudem bezpecnou zemi.

    takze uzivejme zivota a moznosti mit u pasu od zaviraku po bajonet. Ja v lese mam v kapse Eldris a Vase XXL kresadlo, u pasu Kabar, ten co jste zrovna slevnili(mimochodem koupeny u Vas v Sumperku). V praci to je jine, na spodku predlokti mam zaveseny pracovni nuz Fiskars s brouskem v pouzdre a na krku noname cinsky „pseudo-karambit“ s velmi kratkou cepeli a dirou na ukazovak. Delam ve skladu, rezu plasty. Noze si muzu zatim volit sam. Ale jsou pracoviste, kde tolik stesti nemaji.

Zanechat komentář