Jupííí, ať začnou zvony znít. Na světě je pouzdro na plachtu a kolíky. 

Moment, tohle pouzdro už jsi Krakene ukazoval před pár lety. 

Ano, pravda. Máme v dílně několik produktů ve fázi otestovaných kousků, připravených na sériovou výrobu. Jen najít skulinu ve výrobě.

Tohle pouzdro jsme před pár lety dali dohromady. Proběhlo testování, drobné úpravy, a pak tenhle projekt visel doslova na hřebíku.

A teď konečně po letech je na e-shopu i na prodejnách, a to v barvě olivové a černé.

Na začátku všeho byla moje touha uchránit plachtu nebo pončo před poškozením. Ano, můžete vše dát do batohu, jenže když leje, není dobré mít plachtu zahrabanou v batohu, ale naopak jí mít venku, aby byla rychle při ruce. 

Roky jsem nosil plachty nebo ponča srolované a připevněné na batohu, pod batohem, na boku a podobně. Znáte to, ostrá větev, trní nebo skála můžou způsobit nehodu.

Tenhle obal byl už od začátku vymyšlený jako doplněk k našim batohům Zálesák nebo Warrior. S tím, že nejlepší je připnout tohle pouzdro pod batoh, kde je molle vazba, anebo pak nahoru na víko, z boku nebo zezadu. 

Pouzdro je šité z materiálu KTX, který používáme na batohy. Je to skoro stejný materiál jako cordura, žádné odlehčení, prostě tvrdý a pevný materiál.

Na zadní části je úchyt na molle pojištěný drukem.

Pouzdro se dá otevřít zipem a uvnitř je kapsa na kolíky a lanka. Schválně je to oddělené od plachty, aby se plachta nepoškodila. Zip není krytý légou, zkoušel jsem to, ale nedělalo to dobrotu. Takže obal není vodotěsný. Zip se dá impregnovat mazadlem na zipy nebo silikonovým sprejem. Seženete skoro v každém větším sportu. 

Stejně je pouzdro myšlené na pončo či plachtu. Tím pádem se do něj bude dávat třeba mokrá plachta. 

Pouzdro na tarp/plachtu nemusíte mít jen na batohu, ale můžete si ho připnout i na opasek. Já ho mám na tomhle bushcraftovém opasku od Helikonu. Ideální třeba na plachtu – bivak – pláštěnku Jerven nebo podobné. 

Jistě si vymyslíte i další použití. 

Pro představu jsem do něj v klidu dal plachtu 3×3 metry. Tahle plachta Eagle produkt není žádná ultralight verze. I tak se do pouzdra vešla pohodlně. 

Ideální je pojistit pouzdro na batohu jedním nebo dvěma popruhy. Lépe se to přimáčkne k tělu batohu a nikde to pak „nebincá“. 

Warrior a Zálesák mají zespodu našité popruhy, které na tenhle obal vyjdou, a celý obal nepřečnívá přes obrys těchto batohů. Pokud máte jiný batoh, je možné doplnit o samostatné popruhy, třeba také z naší produkce.

Jsem moc rád, že se tohle povedlo přivést k životu a Vy se můžete těšit na další produkty. 

Hezký den přeje Kraken 

Sdílet

1 komentář

Zanechat komentář